×

Καλάθι

0

0,00 €

Τριχόπτωση το Φθινόπωρο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

10/09/2020
από Parapharmacie.com.cy

Στο κεφάλι μας έχουμε περίπου 100.000 τρίχες. Καθημερινά, χάνουμε περίπου 100 στα πλαίσια της φυσιολογικής ανανέωσης του τριχωτού της κεφαλής. Η παραγωγή τριχών δεν είναι συνεχής, αλλά κυκλική. Τη φάση ανάπτυξης (αναγενής φάση) διαδέχεται μέσω ενός μεταβατικού σταδίου (καταγενής φάση) η φάση ηρεμίας και πτώσης της τρίχας (τελογενής φάση). Ο κύκλος συνεχίζεται με την ανάπτυξη νέας τρίχας.


Αν υποθέσουμε ότι από τις 100 περίπου τρίχες που πέφτουν αναγεννιόνται περίπου οι 90, τότε μπορούμε να μιλάμε για φυσιολογική τριχόπτωση, δηλαδή τριχόπτωση η οποία δεν θα επιφέρει σημαντική μείωση του αριθμού των τριχών με τελικό αποτέλεσμα την αραίωση.


Κεφάλαιο Τριχόπτωση
Η εποχιακή τριχόπτωση, εμφανίζεται εντονότερα την περίοδο του φθινοπώρου. Τα μαλλιά μας έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ το καλοκαίρι λόγω ζέστης, θάλασσας και υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Εκτός αυτού, η εποχή μετά τις διακοπές συνδυάζεται και με άγχος αφού μετά την ξεγνασιά των διακοπών ξαναμπαίνουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις.


Αν παρατηρήσετε ξαφνική, δραματική τριχόπτωση, σκεφτείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα. 

 • Η σωματική καταπόνηση από έντονο στρες, μπορεί να προκαλέσει τα τριχοθυλάκια να μπουν πρώιμα σε τελογενές στάδιο (στάδιο ανάπαυσης και πτώσης της τρίχας) και να εμφανιστεί έντονη τριχόπτωση.

 

 • Τόσο το σωματικό όσο και το ψυχικό στρες, πολλές φορές μπορεί να συμβάλλουν στο να διακόπτουν τα τριχοθυλάκια το φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης και να μπαίνουν σε κατάσταση αδράνειας. Αυτό ονομάζεται telogen effluvium, δηλαδή η κατάσταση σε περιόδους έντονου στρες που η απώλεια της τρίχα είναι αποτέλεσμα τραύματος που αναγκάζει το θυλάκιο να σταματήσει να αναπτύσσεται και να ρίχνει την τρίχα πρόωρα.

 

 • Επίσης, εξαντλητικές δίαιτες πολλές φορές προκαλούν μεγάλες και αιφνίδιες ελλείψεις σε ζωτικά συστατικά στον οργανισμό που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της τρίχας όπως, οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία κλπ. Η τρίχα είναι το πλέον ταχέως αναπτυσσόμενο όργανο στο σώμα και έχει τεράστιες ανάγκες από αυτά τα στοιχεία. Φυσικό επακόλουθο λοιπόν είναι η γρήγορη μετάβαση από την αναγενή στη τελογενή φάση, και μεγάλη τριχόπτωση. Κάποιες φορές η διαδικασία αυτή αποτελεί και το έναυσμα για να εμφανιστεί και άλλη μορφή τριχόπτωσης που προϋπήρχε και απαιτείται προσεκτική διάγνωση και θεραπεία.


Στο parapharmacie θα βρεις μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης των μαλλιών καθώς και εξειδικευμένα προϊόντα και αγωγές κατά τις τριχόπτωσης σε μοναδικές προσφορές. Δες περισσότερα εδώ 

Πείτε Αντίο Μια Και Καλή Στις Ψείρες - 5 Χρήσιμες Συμβουλές

05/09/2020
από Parapharmacie.com.cy

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών και μαζί με τις ομορφιές του φέρνει και μερικές έγνοιες, ειδικά για τους γονείς που ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μία από αυτές – ίσως η πλέον ενοχλητική – είναι οι περιβόητες ψείρες! 

Παρότι δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, η ταλαιπωρία που περιλαμβάνει η εξόντωσή τους, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, αποτελεί από μόνη της αρκετά ισχυρό κίνητρο για να λάβετε τα μέτρα σας. 

Εξάλλου, όπως θα δείτε, μπορείτε να πείτε αντίο στις ψείρες μια και καλή με τους ακόλουθους 5 απλούς και δοκιμασμένους τρόπους… 

 

1. Καθένας… τα Δικά του! 

Καθιερώστε τον εξής κανόνα και μάθετε στα παιδιά σας να τον τηρούν αυστηρά: οτιδήποτε έχει να κάνει με τα μαλλιά, για λόγους υγιεινής, δεν το δανείζουμε ούτε το δανειζόμαστε! Από χτένες, βούρτσες, κορδέλες, και κοκαλάκια, μέχρι καπέλα, σκούφους, κασκόλ και μπαντάνες, χρησιμοποιούμε αυστηρά τα δικά μας και δεν τα δανείζουμε σε τρίτους. Aν αναγκαστούμε να το κάνουμε, δεν τα χρησιμοποιούμε προτού τα πλύνουμε σε ζεστό νερό. 

Αυτό πρέπει να ισχύει και για τα παιδιά μέσα στην οικογένεια – καθένα τα δικά του! Με τον τρόπο, αν ένα παιδί κολλήσει ψείρες θα περιορίσετε την πιθανότητα να κολλήσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Στο parapharmacie θα βρείτε μεγάλη ποικίλια και όμορφα σχέδια σε βούρτσες μαλλιών. Δες περισσότερα εδώ.

 

2. Αποφύγετε τη Στενή Επαφή… για Έναν Ακόμη Λόγο

Αν και ο κορονοϊός μας έμαθε να κρατάμε κάποιες αποστάσεις, καλό είναι τα παιδιά να θυμούνται πως, το φθινόπωρο, στο σχολείο καλό είναι να αποφεύγουν να φέρνουν τα μαλλιά τους σε άμεση επαφή με τα μαλλιά άλλων παιδιών. Να θυμάστε πως οι ψείρες δεν πηδούν, ούτε πετούν – μετακινούνται περπατώντας και κολλούν στις τρίχες. Συνεπώς, η διατήρηση αποστάσεων είναι εξαιρετική προστασία ενάντια στη μετάδοσή τους.  

 

3. Το Φθινόπωρο η Αλογοουρά είναι… Must 

Ζητήστε από τα κορίτσια σας να πιάνουν αλογοουρά τα μαλλιά τους το φθινόπωρο, ειδικά τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο. Όσο πιο μαζεμένα είναι τα μαλλιά, τόσο πιο δύσκολο είναι για τις  ψείρες να κολλήσουν σε αυτά.  

4. Προσέχουμε Πού Ξαπλώνουμε

Βοηθήστε τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να μην ξαπλώνουν σε χαλιά ή ξένα κρεβάτια όταν βρίσκονται σε άλλα σπίτια. Οι λόγοι… ευνόητοι! 

 

5. Χρησιμοποιήστε Προληπτικά Αντιφθειρικά Προϊόντα 

Αν έχουμε δει κάτι μέχρι τώρα, είναι πως δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία από την πρόληψη. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης κατά της ψείρας είναι η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για την πρόληψη και προστασία κατά των φθειρών του τριχωτού της κεφαλής.

 

Στο ανανεωμένο e-shop της Parapharmacie μπορείτε να βρείτε μια πλήρη γκάμα από εξαιρετικά αντιφθειρικά προϊόντα – τόσο για πρόληψη όσο και για… θεραπεία. 

Δες εδώ περισσότερα και επωφελήσου από τις μοναδικές προσφορές! 

Back to School - Work - Home!

01/09/2020
από Parapharmacie.com.cy

Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμη ζεστός, μα όλοι μας ξέρουμε καλά πια πως η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού έχει τελειώσει και η επιστροφή στην καθημερινότητα του φθινοπώρου είναι πια πραγματικότητα. 

Πώς θα σας φαινόταν να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα σε αυτό το νέο ξεκίνημα; 

 

 • Ενισχύστε την Άμυνα του Οργανισμού σας

Οι εναλλαγές στη θερμοκρασία που συνεπάγεται η περίοδος μετάβασης από το καλοκαρί στο φθινόπωρο, συμβάλλουν πολλές φορές σε κρυολογήματα, συνάχι και ιώσεις. Ως εκ τούτου, την περίοδο αυτή είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε extra τον οργανισμό μας ώστε να έχουμε ένα ισχυρό και θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Στο Parapharmacie θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής με εξειδικευμένες συνθέσεις, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Δες περισσότερα εδώ.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, τα οποία πλέον θα περνούν περισσότερο χρόνο μέσα στις τάξεις του σχολείου, όπου επικρατούν συνθήκες που συνήθως ευνοούν τη μετάδοση ιών και εποχιακών ιώσεων. Το Sambucol for Kids είναι συμπλήρωμα διατροφής με συνδυασμό εκχυλίσματος Black Elderberry (ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντιοξειδωτικά) και βιταμίνη C, ειδικά σχεδιασμένο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. 

 

 • Κρατήστε το Πρόσωπο και το Σώμα σας Υγιές και Λαμπερό – με Σωστή Ενυδάτωση 

Ο καλοκαιρινός ήλιος και η αλμύρα της θάλασσας μπορεί να χαρίζουν υπέροχο μπρονζέ χρώμα στο σώμα μας, αλλά το ταλαιπωρούν και το αφυδατώνουν. 

Καλό είναι λοιπόν, να τονώσετε την επιδερμίδα του σώματος και του προσώπου σας με μια θρεπτική και ενυδατική κρέμα. Η πλούσια εκλεπτυσμένη υφή της κρέμας σώματος Lierac Body-Hydra+ σχηματίζει ένα είδος πλέγματος από προστατευτικά κεριά στην επιφάνεια της επιδερμίδας, για άμεση άνεση και ορατά επαναπυκνωμένη επιδερμίδα. Χαρίσετε ανανεωμένη φρεσκάδα στο πρόσωπό σας με την κρέμα προσώπου ενεργοποίησης λάμψης Lierac Supra Radience που επανενεργοποιεί τη λάμψη, διορθώνει τις ρυτίδες και προστατεύει την επιδερμίδα από τις καθημερινές επιθέσεις. Για πιο ενισχυμένη και βαθιά ενυδάτωση, συνδυάστε την κρέμα προσώπου με ένα ενυδατικό serum προσώπου. To serum Supra Radiance της Lierac καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος και ενισχύει τη λάμψη.

 • Πείτε Stop στην Τριχόπτωση! 

Αντιμετωπίστε την Εποχική Τριχόπτωση

Το φθινόπωρο, ειδικά τον Οκτώβρη, η εποχική τριχόπτωση είναι πολύ πιο έντονη, ειδικά στις γυναίκες – επηρεάζοντας αρνητικά τόσο το look, όσο και την αυτοπεποίθησή σας.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά επώνυμα, εξειδικευμένα προϊόντα που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της εποχικής τριχόπτωσης. To τονωτικό σαμπουάν κατά τριχόπτωσης για γυναίκες της Apivita, αυξάνει το χρόνο ζωής των μαλλιών και διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών. Ανακάλυψέ το εδώ .

Ειδικές Αγωγές κατά της Τριχόπτωσης

Αν αντιμετωπίζετε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί ενισχυμένη σύνθεση και ακόμη πιο στοχευμένη δράση, δοκιμάστε, σε συνεννόηση με τον δερματολόγο σας, τα εξειδικευμένα προϊόντα αγωγών κατά της τριχόπτωσης  που υπόσχονται άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα! 

Τόνωση και Ενδυνάμωση 

Αν πάλι το μόνο που χρειάζονται τα μαλλιά σας είναι λίγη τόνωση και ενδυνάμωση από τις κακουχίες του καλοκαιριού και την έκθεση στον ήλιο, θα λατρέψετε το Λάδι Ενδυνάμωσης & Τόνωσης Μαλλιών Apivita Nature’s Hair Miracle! Η μοναδική του σύνθεση από αιθέρια έλαια λεβάντας, λεμονιού, κύμινου, δενδρολίβανου και μαύρου πιπεριού θρέφει και δυναμώνει τη ρίζα της τρίχας, αφήνοντας τα μαλλιά σας απαλά και ανάλαφρα και τονώνοντας τη διάθεσή σας με το υπέροχο του άρωμα. 

 

 • Κρατήστε τις Ψείρες Μακριά! 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον μικρό εφιάλτη μικρών και μεγάλων κάθε φθινόπωρο – τις ψείρες! Στο ανανεωμένο e-shop του Parapharmacie θα βρείτε μια πλήρη σειρά από αντιφθειρικά προϊόντα, τόσο για πρόληψη (όπως αντιφθειρικές λοσιόν σε σπρέι) όσο και για την καταπολέμηση των ψειρών γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Ναι! Αντί για κάλεσμα για επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας, κάντε το φθινόπωρο συνώνυμο της ανανέωσης και της αναζωογόνησης για ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα! Καλό φθινόπωρο σε όλους!

Όλα τα Απαραίτητα για τη Βαλίτσα των Διακοπών σας!

31/07/2020
από Parapharmacie.com.cy

Δεν υπάρχει τίποτε πιο εκνευριστικό από το να έχεις αρχίσει τις πολυπόθητες διακοπές σου στο μέρος που ονειρεύεσαι εδώ και μήνες και… να διαπιστώσεις ότι έχεις ξεχάσει πίσω ένα σωρό πράγματα που χρειάζεσαι για να τις απολαύσεις.

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να σας γλιτώσουμε από μια τέτοια απογοήτευση. Παρακάτω θα ανακαλύψετε το απόλυτο checklist με τα απαραίτητα για τη βαλίτσα των διακοπών σας!

 • Τα Απολύτως Απαραίτητα!

Είναι μερικά πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας στις διακοπές σας. Καλό είναι να τα βάλετε όλα μαζί σε ένα τσαντάκι και να το περάσετε σταυρωτά στον ώμο σας, ώστε να μην το ξεχάσετε ποτέ. Βάλτε μέσα:

 • εισιτήρια,
 • ταυτότητα,
 • δίπλωμα οδήγησης,
 • πορτοφόλι,
 • κινητό.

Προφανώς μπορείτε να προσθέσετε και άλλα πράγματα στη λίστα, αλλά προτού κλείσετε την πόρτα πίσω σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτά τα πέντε πράγματα μαζί σας!

 • Κάτι με… Μακρύ Μανίκι

Είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείτε για τις καλοκαιρινές διακοπές–είναι, όμως, απολύτως απαραίτητο! Όση ζέστη κι αν έχει στη διάρκεια της ημέρας μην ξεχνάτε ότι ειδικά στα νησιά και στους ορεινούς προορισμούς το βράδυ η θερμοκρασία συνήθως πέφτει αισθητά και ένα δροσερό αεράκι θα σας κάνει να αναζητήσετε ένα ελαφρύ μπουφανάκι ή μια μακρυμάνικη μπλούζα. Ένα ρούχο με μακριά μανίκια, λοιπόν, όπως ένα πουκάμισο ή κάτι παρόμοιο, είναι must για τη βαλίτσα των διακοπών σας!

 • Ηλιακός Φορτιστής Μπαταρίας

Δεν χρειάζονται εδώ και πολλές εξηγήσεις… Απλά σκεφτείτε να έχετε ανακαλύψει μια υπέροχη, ειδυλλιακή παραλία, και καθώς βλέπετε τον ήλιο να δύει και θέλετε να βγάλτε την τέλεια selfie ανακαλύπτετε ότι το κινητό σας έχει πέσει από μπαταρία εδώ και ώρα.

Ένας ηλιακός φορτιστής μπαταρίας, ωστόσο, μπορεί να φανεί χρήσιμος και σε άλλες στιγμές, πιο σοβαρές. Ειδικά όταν ταξιδεύετε σε ένα μέρος που δεν το γνωρίζετε καλά, το να έχετε πάντοτε εύκαιρο το κινητό σας είναι πολύ σημαντικό.

 • Αδιάβροχη Θήκη Κινητού

Και μιας και μιλάμε για κινητά, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μια αδιάβροχη θήκη – θα κρατήσει το κινητό ασφαλές, ακόμη και αν ξεχαστείτε και βουτήξετε μαζί του στο νερό!

 • Παγούρι

Ανεξάρτητα από τα τις διατροφικές σας επιλογές, ένα είναι σίγουρο: θα πιείτε μπόλικο νερό στις διακοπές σας! Και από να αγοράζετε όλη την ώρα μπουκαλάκια, ή να εκνευρίζεστε αναζητώντας νερό σε απομονωμένες και ερημικές παραλίες, είναι καλύτερο να έχετε μαζί σας το δικό σας παγουράκι. Πιστέψτε μας, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο!

 • Κουτί Πρώτων Βοηθειών

Δεν χρειάζεται να είναι «κουτί» με την κυριολεκτική σημασία της λέξης… Σε ένα σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο μπορείτε να βρείτε ένα kit πρώτων βοηθειών σε τσαντάκι, που θα πιάσει ελάχιστο χώρο στη βαλίτσα σας. Από κάποιο καταπραϋντικό για τσιμπήματα εντόμων μέχρι μια γάζα ή χάνζαπλαστ, όσα  περιέχονται σε ένα τέτοιο kit μπορούν να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Βρείτε τα απαραίτητα εδώ

 • Αρκετά Εσώρουχα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν φτιάχνουμε τη βαλίτσα των διακοπών μας είναι το ότι δεν έχουμε πάρει αρκετά εσώρουχα. Και, κακά τα ψέματα, το να βάζουμε μπουγάδα τις λίγες μέρες που έχουμε ξεχωρίσει για ξεκούραση δεν είναι ό,τι καλύτερο!

Υπολογίστε σωστά τις μέρες, λοιπόν, και πάρτε ένα-δύο σετ εσωρούχων παραπάνω από όσα νομίζετε ότι θα χρειαστείτε.

 • Παπούτσια… «Πασπαρτού»

Καλές οι σαγιονάρες, αλλά θα χρειαστείτε και ένα παπούτσι που να είναι άνετο και να μπορεί να συνδυαστεί με πολλά διαφορετικά ρούχα, καθώς και να φορεθεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις! Θα σας γλιτώσει πολύ χώρο στη βαλίτσα, δίχως να προδώσει το στιλ και την εμφάνισή σας.

Καλό είναι να έχετε και μαζί σας μερικά προϊόντα για να περιποιείστε τα άκρα σας κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ανακαλύψτε μερικά προϊόντα εδώ.

 • Τα Απαραίτητα Καλλυντικά

Εκτός του ότι δεν θα τα χρειαστείτε, τα περισσότερα από τα καλλυντικά σας μπορεί να φθαρούν ή να καταστραφούν αν τα πάρετε όλα μαζί σας. Κινηθείτε έξυπνα, λοιπόν, και πάρτε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα – κι αυτά σε μίνι συσκευασίες αν είναι εύκολο. Μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου και σώματος, το άρωμά σας, ένα – δυο από τα αγαπημένα σας κραγιόν, ένα gloss, ένα bronzer – και είστε έτοιμες. Προτιμήστε, επίσης, καλλυντικά που συνδυάζουν χαρακτηριστικά και χρήσεις, όπως μια BB cream.

Προλάβετε εδώ τις μεγάλες προσφορές σε καλλυντικά

 • Αντηλιακό Σώματος και Προσώπου με SFP 50

Διακοπές σημαίνει ήλιος και θάλασσα και για να τα απολαύσετε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας το κατάλληλο, για τη δική σας επιδερμίδα, αντηλιακό σώματος και προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας!

Μαζί με το αντηλιακό μην ξεχάσετε και το καπέλο σας που θα σας προσφέρει extra προστασία από τις βλάβερές ακτίνες του ήλιο. Μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή. Είστε έτοιμοι! Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθούμε ένα υπέροχο καλοκαίρι και τις διακοπές των ονείρων σας!

Ανακαλύψτε τις υπέροχες προσφορές του parapharmacie σε αντηλιακά προϊόντα και σε όλα τα must καλλυντικά των διακοπών σας!

 

Πώς Να Απαλλαγείτε Από Τα Κουνούπια Μια Και Καλή

31/07/2020
από Parapharmacie.com.cy

Δεν είναι μόνο τα τσιμπήματά τους. Το χειρότερο είναι το ζουζούνισμά τους σχεδόν μέσα στο αφτί μας όταν ξαπλώνουμε για να ηρεμήσουμε και να κοιμηθούμε.

Αν σας τρελαίνουν κι εσάς τα κουνούπια, σας έχουμε ευχάριστα νέα. Ανακαλύψτε 9 αποτελεσματικούς τρόπους που θα κρατήσουν τα «αιμοδιψή» αυτά έντομα μακριά σας αυτό το καλοκαίρι!

 • Εξαφανίστε ή Καλύψτε Σημεία με Λιμνάζοντα Νερά

Τα κουνούπια, ιδίως τα θηλυκά (που είναι και αυτά που τσιμπούν), συγκεντρώνονται και πολλαπλασιάζονται κατά κανόνα σε πηγές νερού. Αν έχετε σημεία στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού σας στα οποία λιμνάζει νερό, είτε αποστραγγίστε το, είτε καλύψτε το σημείο με χώμα ή με κάποιο ύφασμα ή πλαστικό. Το τελευταίο πράγματα που θέλετε είναι βάσεις κουνουπιών δίπλα στο σπίτι σας!

 • Ποτίστε τα Λουλούδια σας νωρίς το πρωί

Όπως βλέπετε, πολλά εξαρτώνται από το νερό στη μάχη σας κατά των κουνουπιών! Ένα άλλο κόλπο που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να τους στερήσετε αυτή την πολύτιμη πηγή ενίσχυσης, είναι να ποτίζετε τα λουλούδια και το γκαζόν σας νωρίς το πρωί. Ο μεσημεριανός ήλιος θα στεγνώνει τελείως τον κήπο σας πολύ προτού έλθει το σούρουπο και η γνωστή επιδρομή των εναέριων εχθρών μας!

 • Χρησιμοποιήστε Εντομοαπωθητικά Φυτά

Είναι διαπιστωμένα τόσο εμπειρικά, όσο και επιστημονικά, ότι ορισμένα φυτά, όπως η λεβάντα και ο βασιλικός, κρατούν τα κουνούπια μακριά. Εμείς μπορεί να αγαπούμε την ευωδιά τους, αλλά, για κάποιον λόγο, εκείνα τη σιχαίνονται. Μπορείτε, λοιπόν, να φυτέψετε τα υπέροχα αυτά φυτά στον κήπο σας, ή να βάλετε γλαστράκια με αυτά στα περβάζια των παραθύρων σας. Θα δημιουργήσουν ένα «πέπλο» προστασίας που θα κρατά τα ενοχλητικά αυτά έντομα μακριά.

 • Ξεχάσατε τις Σίτες;

Αν ναι, καιρός… να τις θυμηθείτε! Δεν είναι δυνατόν να μένουν μονίμως κλειστά, ούτε να έχετε πάντα μόνο το κλιματιστικό για δροσιά, ειδικά το απόγευμα. Μια σίτα θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε το βραδινό αεράκι δίχως τον φόβο… επιδρομών.

 • Έχετε Δοκιμάσει Ποτέ μια Κουνουπιέρα;

Πράγματι, χρειάζονται μια ειδική κατηγορία κρεβατιών ή κάποιου είδους κατασκευή για στήριγμα, αλλά, πιστέψτε μας, μια κουνουπιέρα θα σας προστατέψει τέλεια από τα κουνούπια. Είναι επίσης εξαιρετική λύση για την προστασία μωρών και μικρών παιδιών.

 • Τοποθετήστε ανεμιστήρες δαπέδου ή οροφής.

O αέρας που δημιουργούν απομακρύνει τα κουνούπια.

 • Προλάβετε τις Μοναδικές Προσφορές του Parapharmacie

Στην ιστοσελίδα του Parapharmacie μπορείτε να βρείτε, σε εκπληκτικές τιμές, μια πλήρη γκάμα εντομοαπωθητικών προϊόντων για κάθε τύπο δέρματος και ηλικία!

Ανακαλύψτε τα, πατώντας εδώ!

5 tips για ανάλαφρο και καλοκαιρινό μακιγιάζ

03/07/2020
από Parapharmacie.com.cy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που χαλαρώνουμε και οι ρυθμοί πέφτουν για να απολαύσουμε ακόμη καλύτερα το ζεστό καιρό, τη θάλασσα και τις διακοπές. Αυτή η λογική πρέπει να αποτυπώνεται και στο μακιγιάζ.

Τα έντονα και σκούρα χρώματα πρέπει να αντικαθίστανται με άλλα πιο ανάλαφρα και ανοιχτά για να αποτυπώνουν την ανεμελιά που χαρακτηρίζει το καλοκαίρι. Το Parapharmacie σας δίνει 5 βασικά tips για ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό μακιγιάζ που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά και λάμψη!

1. Ξεκίνα με τη σωστή ενυδατική κρέμα

Επίλεξε μια ελαφριά (oil-free) ενυδατική κρέμα, ακόμη και αν δεν έχεις λιπαρό δέρμα. Αυτές οι κρέμες κρατούν το δέρμα σου ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να το βαραίνουν, και αποτελούν την καλύτερη βάση για το καλοκαιρινό μακιγιάζ.

Δες περισσότερες προτάσεις εδώ!.

2.Χρησιμοποίησε αντηλιακό με χρώμα

Έτσι προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και καλύπτεις τυχόν ατέλειες. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεσαι επιπρόσθετο μακιγιάζ. Η αντηλιακή κρέμα είναι ότι πιο σημαντικό για το πρόσωπο και αποτελεί την βάση για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό look.

Ανακάλυψε τα αντηλιακά εδώ.

3.Τόνισε τα ζυγωματικά σου με ρουζ

Αν δεν έχεις αποκτήσει ακόμη το μαύρισμα που επιθυμείς, τότε κανένα πρόβλημα! Με μια μικρή ποσότητα ρουζ στα μήλα και τα ζυγωματικά σε μπρονζέ, ροζ και ροδακινί αποχρώσεις, θα αποκτήσεις το επιθυμητό look. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις από τους κροτάφους και να κινηθείς με φόρα προς τα μήλα του προσώπου.

4. Όχι υπερβολές στα μάτια.

Το βλέμμα είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή των άλλων, γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στην εφαρμογή του μακιγιάζ σε αυτήν την περιοχή. Για παράδειγμα, προτίμησε μια απαλή σκιά ματιών σε μπεζ ή ροζ απόχρωση σε όλο το βλέφαρο. Αν σου αρέσει περισσότερο το χρωματιστό μακιγιάζ, φρόντισε το υπόλοιπο πρόσωπο να κινείται σε πιο φυσικούς τόνους. Για μάσκαρα προτίμησε καφέ αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Γενικά, το καλοκαίρι, προσπαθούμε να αποφεύγουμε την μάσκαρα, ή να την χρησιμοποιούμε όσο το λιγότερο δυνατό.

5. Ανάλαφρα χείλη με lip oil/butter

Χάρισε στα χείλη σου ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό look με lip oil ή lip butter. Τα προϊόντα αυτά θα δώσουν λάμψη στα χείλη σου χωρίς να τα ‘’φορτώνουν’’ όπως κάνει το lip gloss ή το κραγιόν, ενώ παράλληλα τα ενυδατώνουν και τα προστατεύουν.  

Ανακαλύψε την γκάμα προϊόντων για μακιγιάζ προσώπου.

Στο Parapharmacie.com.cy θα βρείς όλα όσα χρειάζεσαι για ένα τέλειο καλοκαιρινό μακιγιάζ που θα μαγνητίσει τα βλέμματα των άλλων και θα σου χαρίσει λάμψη και ομορφιά.

 

Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι!

02/07/2020
από Parapharmacie.com.cy

Το καλοκαίρι χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην προστασία των μαλλιών μας, για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα μαλλιά μας εκτίθενται σε εξωτερικές επιθέσεις που προκαλούν φθορά, κάνοντάς τα να φαίνονται θαμπά, αφυδατωμένα και άτονα. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, τα αφυδατώνουν και τα αποχρωματίζουν με αποτέλεσμα να δείχνουν άτονα και ταλαιπωρημένα. Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας λοιπόν υγιή και αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να τα περιποιηθούμε και να τα προστατεύσουμε πριν από κάθε έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα!

Μην παραλείπετε το αντιηλιακό για τα μαλλιά

Ψεκάστε τα μαλλιά σας με ένα αντιηλιακό σπρέι μαλλιών ή ένα οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει UV φίλτρα. Τα αντιηλιακά προϊόντα μαλλιών δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα, που τη θωρακίζει απέναντι στις βλαβερές ακτίνες όπως ακριβώς κάνει το αντιηλιακό για το δέρμα.

Extra tip: Το καπέλο, το μαντήλι ή τη μπαντάνα, εκτός από στυλ προσφέρουν μια επιπλέον προστασία, ενάντια στον ήλιο που αλλοιώνει το χρώμα και στον αέρα που τα αφυδατώνει.

Για το λούσιμο επιλέξτε ένα ενυδατικό σαμπουάν για μετά τον ήλιο

Τα σαμπουάν αυτά είναι αρκετά απαλά στη σύστασή τους για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς να προκαλούν λιπαρότητα. Είναι εμπλουτισμένα με ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να αναπληρώνουν άμεσα την υγρασία που χάνεται κατά την έκθεση στον ήλιο.

Στο parapharmacie μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία από σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής, για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες των δικών σου μαλλιών.

Σφραγίστε την υγρασία και ενυδατώστε τα μαλλιά σας.

Η ξηρότητα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι του καλοκαιριού. Χρειάζεστε όλη την ενυδάτωση που μπορείτε να εξασφαλίσετε. Ακολουθήστε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ενυδάτωσης με μια καλή μάσκα μαλλιών και ένα conditioner που θρέφει, επανορθώνει και αναδομεί σε βάθος τα ξηρά και κατεστραμμένα από τον ήλιο μαλλιά.

Περιορίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση εργαλείων styling που λειτουργούν με θερμότητα.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών καλό θα ήταν το στέγνωμα των μαλλιών να γίνεται με φυσικό τρόπο αποφεύγοντας το πιστολάκι. Τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο ηρεμούν και κλειδώνουν επιπλέον υγρασία.

 

Στο parapharmacie θα βρείτε προϊόντα styling για να κάνετε εύκολα καλοκαιρινά και απλά χτενίσματα (πχ. μπούκλες με αφρό κ.α.) για μια άψογη, επιμελώς ατιμέλητη εμφάνιση στο νησί!

Γιορτή του Πατέρα: 5 απίθανες προτάσεις δώρων!

02/06/2020
από Parapharmacie.com.cy

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, γιορτάζουν οι μπαμπάδες και ψάχνουμε για εκείνους, το καλύτερο δώρο. Γιατί μπορεί οι γονείς να μην περιμένουν μία ημέρα το χρόνο για να τους δείξουμε την αγάπη μας, όμως είναι μια καλή αφορμή για να εκφράσουμε την αγάπη μας με ένα δωράκι.

Αν λοιπόν αναζητάτε ιδέες για δώρα, ανακαλύψαμε για εσάς πολλές κι έξυπνες που θα βρείτε παρακάτω!

Gillette SkinGuard Set Sensitive Ξυριστική Μηχανή & Ανταλλακτικά 4τμχ & Δώρο JBL Hands Free Ακουστικά

Ένα σετ ανδρικής περιποίησης που θα κάνει το ξύρισμά του απόλαυση! Το σετ περιλαμβάνει:

 • Gillette SkinGuard Ξυριστική Μηχανή
 • Gillette SkinGuard Ανταλλακτικά 4τμχ.
 • Δώρο JBL Hands Free Ακουστικά

Απόκτησέ το μ’ ένα κλικ εδώ.      

   

Old Spice Whitewater Alpinist Set Με Αποσμητικό Σπρέι Σώματος 150ml & Αφρόλουτρο 250ml & Αντιιδρωτικό Αποσμητικό Gel 70ml

Για την καθημερινή του περιποίηση και φρεσκάδα, μπορείτε να επιλέξετε ένα σετ προϊόντων Old Spice που περιλαμβάνει αποσμητικό σπρέι σώματος, αφρόλουτρο και αντιιδρωτικό αποσμητικό gel.

 • Tο σπρέι σώματος περιέχει Core Technology, ένα σύστημα ελεγχόμενης διάχυσης του αρώματος, που απελευθερώνει το άρωμα σταθερά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Old Spice ξέρει πώς να ξεφορτωθεί τις δυσάρεστες οσμές. Αρρενωπό άρωμα που σε κάνει να νιώθεις φρέσκος όλη μέρα.
 • Το αφρόλουτρο Old Spice Whitewater προσφέρει ένα τέλειο καθαρό άρωμα και συναρπαστική φρεσκάδα. Απομακρύνει τον ιδρώτα και αφήνει μόνο αρρενωπό άρωμα.
 • Το αντιιδρωτικό αποσμητικό Old Spice βοηθάει να ξεφορτωθείς τις δυσάρεστες οσμές και την έντονη εφίδρωση της μασχάλης.

Δες περισσότερα εδώ.

 

Panthenol Extra Men Gift For Him Set Ολοκληρωμένη Περιποίηση Για Τον Άνδρα Σε Γκρι Δερμάτινο Νεσεσέρ Με 3 Προϊόντα

Μια πρόταση ολοκληρωμένης φροντίδας της ανδρικής επιδερμίδας από την Panthenol Extra, που περιλαμβάνει 3 προϊόντα μέσα σε ένα υπέροχο δερμάτινο, πρακτικό νεσεσέρ.

Το νεσεσέρ περιέχει:

 • Αφρόλουτρο 3 σε 1 για σώμα, μαλλιά και πρόσωπο 200ml
 • Ενυδατικό βάλσαμο για μετά το ξύρισμα 75ml
 • Αντιρυτιδική και ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών 75ml

Απόκτησέ το εδώ.

 

Korres Essentials For Men III Set

Το σετ περιποίησης Korres Essentials For Men III περιλαμβάνει:

 • Μη-λιπαρό γαλάκτωμα για τη φροντίδα μετά το ξύρισμα 125ml
 • Σαπούνι καθαρισμού 150gr, με βάση τη γλυκερίνη, που απομακρύνει ρύπους και υπολείμματα. Με εκχύλισμα από θαλάσσια λάσπη, καθαρίζει το δέρμα, χαρίζοντας μαλακή και ανανεωμένη επιδερμίδα.

Δες περισσότερα εδώ.

 

Apivita Bee A Super-Man Set

Set ανδρικής περιποίησης που περιλαμβάνει:

 • Κρέμα-Τζελ Ενυδάτωσης Προσώπου 50ml με δροσερή, μη λιπαρή υφή, με κέδρο και πρόπολη που ενυδατώνει σε βάθος, δροσίζει και τονώνει την επιδερμίδα χάρη στην αλόη και την σημύδα. Ακόμα, περιποιείται την επιδερμίδα και αποτρέπει τη δημιουργία ερεθισμών χάρη στο βάλσαμο, ενώ προστατεύει καθημερινά από τις ελεύθερες ρίζες και τους ρύπους χάρη στο κάρδαμο, την πρόπολη και την ελιά.
 • Refreshing Fig Αφρόλουτρο 300ml. Δροσερό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια, εμπνευσμένο από τις αρχές της αρωματοθεραπείας που καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα χωρίς να αφυδατώνει, ενώ διατηρεί τη φυσική υγρασία του δέρματος. Ζωντανό άρωμα με αίσθηση φρεσκάδας.

Αποκτήσέ το εδώ.

Η Ημέρα του Πατέρα είναι μια γιορτή για την πατρότητα και τη σημασία του πατέρα στην κοινωνία. Τη μέρα αυτή τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου και τους ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά!

Δες περισσότερες επιλογές εδώ.

7 πράγματα που πρέπει να περιέχει η τσάντα θαλάσσης μιας μαμάς!

02/06/2020
από Parapharmacie.com.cy

Η αλήθεια είναι ότι για να πας μια βόλτα με το παιδί, συνήθως χρειάζεται να κάνεις… μια μικρή μετακόμιση! Οι  έμπειρες μαμάδες το ξέρετε ήδη ότι ειδικά για να πετύχει η «αποστολή» θάλασσα με το παιδί, χρειάζεται να σκεφτείς και να έχεις προβλέψει πολλά πράγματα για να είσαι προετοιμασμένη για κάθε πιθανό σενάριο.

Το να φτάσεις στο σημείο να προβλέπεις–όσο το δυνατόν-όλα τα απρόοπτα που συνήθως προκύπτουν σε μια βόλτα με το μωρό/παιδί είναι τέχνη, όμως με μερικά tips όλα γίνονται πιο εύκολα!

Παρακάτω θα βρεις 7 από τα πιο απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχει η καλοκαιρινή τσάντα μιας μαμάς, έτσι ώστε η εξόρμησή μας να είναι ο δικός μας ποιοτικός χρόνος ως οικογένεια.

1. Αντηλιακό - κάτι περισσότερο από απαραίτητο.

Δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτό. Το δέρμα των παιδιών είναι ανώριμο και πιο ευάλωτο στον βλαβερό αντίκτυπο του ήλιου (ηλιακό έγκαυμα, κυτταρικές βλάβες, θερμοπληξία) για δύο κυρίως λόγους:

Επειδή είναι πιο λεπτό, είναι πιο ευάλωτο σε βαθύτερες κυτταρικές βλάβες.

Επίσης, λόγω του μη επαρκώς ανεπτυγμένου συστήματος μελάγχρωσης, δεν διαθέτει αμυντικούς μηχανισμούς (οι οποίοι βοηθούν στην προστασία του δέρματος των ενηλίκων από τις ακτίνες UV).

Κατά συνέπεια, το αντηλιακό πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει στην καλοκαιρινή μας τσάντα γενικότερα και όχι μόνο στην τσάντα παραλίας. Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος και βάζουν αντηλιακό στα παιδιά μόνο όταν πηγαίνουν για μπάνιο και όχι στις καθημερινές βόλτες ή στο πολύωρο παιχνίδι κάτω απ’ τον ήλιο.

Στο Parapharmacie μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία προϊόντων αντηλιακής προστασίας για βρέφη και παιδιά. Δες περισσότερα εδώ.

2.Στυλ και προστασία μ’ ένα καπέλο θαλάσσης.

Το παιδικό αντηλιακό δρα σίγουρα καλύτερα, όταν συνδυάζεται με ένα καπέλο και με ομπρέλα. Για καλό και για κακό, πάρτε περισσότερα από ένα καπέλα, μιας και πολλές φορές θα δείτε χαμένα καπέλα να αρμενίζουν στη θάλασσα είτε γιατί τα πήρε ο αέρας είτε γιατί τα παιδιά δεν τα πολύ συμπαθούν και τα πετάνε από το κεφάλι τους σε ανύποπτο χρόνο! Φυσικά μην ξεχνάτε και το δικό σας καπέλο.

Δείτε περισσότερα εδώ

3. Ώρα για παιχνίδι: Φρόντισε να έχεις κάτι στην τσάντα σου για να κρατήσεις το παιδί σου απασχολημένο.

Μιλάμε για παιδιά! Σίγουρα θα χρειαστείτε κάτι για να απασχοληθούν και να παίξουν στην παραλία. Σκεφτείτε μερικά παιχνιδάκια, φτυαράκια και κουβαδάκια με τα οποία θα μπορέσουν να παίξουν κοντά σας και κάτω από μια ομπρέλα! Extra tip: Αποφύγετε τις μπάλες θαλάσσης γιατί εκτός απ’ τα καπέλα, θα βρεθείτε να κυνηγάτε κι αυτές!

4. Kit πρώτων βοηθειών-για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Επειδή οι μικροτραυματισμοί ή τα τσιμπήματα είναι ένα συχνό φαινόμενο για τα μικρά παιδιά, μην ξεχνάτε να είστε εφοδιασμένοι με ένα mini φαρμακείο διακοπών.

5. Απόφυγε τις γκρίνιες μ’ ένα παγούρι και σνακ.

Το παγούρι με νερό και το σνακ, είναι επίσης απαραίτητα. Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα πεινάσουν μετά από κολύμπι και τόσο παιχνίδι. Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάτι ελαφρύ που δίνει ενέργεια: καλοκαιρινά φρούτα, μπισκότα, κριτσίνια, σπιτικά τυροπιτάκια, μπάρες δημητριακών κ.α. Καλό θα ήταν να αποφύγετε ό,τι μπορεί να αλλοιωθεί λόγω ήλιου και να τα κρατάτε όσο το δυνατόν πιο δροσερά.  Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο νερό όταν έχει τελειώσει η διαδικασία της πέψης, δηλαδή τέσσερις ώρες μετά το γεύμα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

6. Μωρομάντηλα - the all time favourite.

Θα τα χρειαστείτε πολλές φορές είτε σε βόλτα, είτε στο αμάξι, είτε στην παραλία! Αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη λύση όταν δεν είναι δυνατό το πλύσιμο με σαπούνι και νερό. Είναι το αγαπημένο προϊόν των μαμάδων αφού είναι εύχρηστο και σέβεται την ευαίσθητη επιδερμίδα των μικρών παιδιών. Όταν επιλέγετε μωρομάντηλα, φροντίστε να μην περιέχουν αιθυλική αλκοόλη και χρωστικές ουσίες, ενώ πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένα με ουδέτερο PH.

Δείτε περισσότερα εδώ.

7. Δεύτερο μαγιό & αλλαξιά ρούχων - Be ready for PLAN B.

Μετά το μπάνιο του στη θάλασσα, καλό είναι να αλλάζουμε μαγιό στο παιδί όταν κάθεται έξω και να του φοράμε και ένα στεγνό μπλουζάκι για έξτρα προστασία από τον ήλιο. Επίσης, η δεύτερη αλλαξιά ρούχων είναι απαραίτητη διότι, όπως όλοι ξέρουμε, πολύ συχνά τα παιδιά λερώνονται.

Επισκέψου τώρα το parapharmaciecy και ανακάλυψε την πλήρη γκάμα βρεφικών και παιδικών αντηλιακών όπως και μια μεγάλη ποικιλία αντηλιακών ρούχων και καπέλων για την προστασία των μικρών μας φίλων, έτσι ώστε να μπορέσουν να χαρούν τον ήλιο με ασφάλεια!

Καλοκαίρι και αντηλιακή προστασία: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις!

01/04/2020
από Parapharmacie.com.cy

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα, όπου οι περισσότερες μέρες του χρόνου είναι ηλιόλουστες, γεμίζοντάς μας με θετική διάθεση και αισιοδοξία! Ωστόσο, όσο περισσότερη είναι η ηλιοφάνεια τόσο μεγαλύτερη γίνεται και η ανάγκη για συχνή και σωστή χρήση αντηλιακού. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πως να επιλέγετε και να χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας, αποφεύγοντας συχνά λάθη!

Πόση ποσότητα αντηλιακού χρειάζεται το δέρμα μου και πότε πρέπει να το χρησιμοποιώ; 

Για το πρόσωπο υπολογίστε μια ποσότητα ίση με 1 κουταλάκι του γλυκού. Για το σώμα η ποσότητα είναι περίπου ίση με 6 κουταλάκια του γλυκού. 

 • 1½ κ.γ. σε κάθε χέρι
 • 1½ κ.γ. στo πρόσωπο, στα αυτιά, στο λαιμό και το σβέρκο
 • 1 κ.γ. σε κάθε πόδι
 • 1 κ.γ. στην κοιλιά και το στέρνο
 • 1 κ.γ. στην πλάτη

Αυτές είναι οι ελάχιστες ενδεικτικές ποσότητες και κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές αλλά να τις αυξήσουμε για πολύ καλή προστασία. 

Το αντηλιακό καλό είναι να εφαρμόζεται περίπου 30 λεπτά πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο και να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες στην παραλία ή σε έντονη εξωτερική άσκηση. Αν κολυμπήσουμε ή σκουπιστούμε με την πετσέτα μας, τότε θα πρέπει να επαναλάβουμε.

Συμβουλές σωστής χρήσης του αντηλιακού.

1. Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό με βάση τον τύπο της επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα θα ήταν καλό να επιλέγουν αντηλιακά σε μορφή τζελ ή σπρέι και τα oil-free προϊόντα. Αντίθετα τα άτομα με ξηρό δέρμα καλό είναι να επιλέγουν μια πλούσια ενυδατική αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Extra tip: Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα μας, τόσο πιο υψηλό δείκτη προστασίας χρειάζεται. Αυτό έχει να κάνει με την ποσότητα μελανίνης που έχει ο καθένας στο δέρμα του.

2. Επιλέξτε αντηλιακό με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, έχετε ακμή η πανάδες; Αν ναι, τότε ένα αντηλιακό με ειδική σύνθεση κατά των πανάδων και δείκτη προστασίας 50 με φυσικά φίλτρα, αποτελεί την ιδανική επιλογή! 

3. Τοποθετήστε αντηλιακό σε όλο το σώμα, ακόμη και στα μαλλιά, τα αυτιά και τα χείλη! Τα χείλη έχουν ανάγκη από extra ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως ακριβώς το πρόσωπο και το σώμα. Τη λύση θα σου δώσει ένα αντηλιακό προϊόν χειλιών, κατά προτίμηση stick, που είναι εύκολο στην εφαρμογή και που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου, στο νεσεσέρ ή στη τσάντα σου, για να το εφαρμόζεις κάθε στιγμή της μέρας! Όσο για τα μαλλιά υπάρχουν διάφορα σπρέι, και μάσκες που τα προστατεύουν από την φθορά που προκαλεί η συνεχής έκθεση στον ήλιο. 

Συχνά λάθη που κάνουμε στη χρήση του αντηλιακού.

1. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό που έχετε από πέρσι. Πόσες φορές δεν έχουμε μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό που βρήκαμε τυχαία, ξεχασμένο, στο βάθος της τσάντας μας; Αυτό αποτελεί συχνό λάθος, αφού η σύνθεσή τους αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα να μην προστατευόμαστε επαρκώς από τις ακτίνες του ήλιου. 

2. Αφήνετε το αντηλιακό εκτεθειμένο στον ήλιο και τη ζέστη. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν βρισκόμαστε στην παραλία. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν τη σύνθεσή του αντηλιακού σας και να μειώσουν την αποτελεσματικότητά του. Γι’ αυτό καλό είναι να φυλάσσετε το αντηλιακό σας στην τσάντα θαλάσσης και να την τοποθετείτε σε ένα σκιερό μέρος.

3. Βάζεις χαμηλό δείκτη για να μαυρίσεις πιο γρήγορα. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως μπορούμε να μαυρίσουμε ακόμα και με αντηλιακά που έχουν υψηλό δείκτη προστασίας. Για την ακρίβεια, αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος αφού όχι μόνο το μαύρισμα κρατάει περισσότερο, αλλά και δεν θέτουμε σε κίνδυνο το δέρμα μας. 

4. Το αντηλιακό είναι μόνο για την παραλία. Λάθος! Η αντηλιακή προστασία χρειάζεται σε κάθε έκθεσή μας στον ήλιο, ακόμα και το χειμώνα. Για παράδειγμα, ακόμα και όταν οδηγείτε προς και από τη δουλειά, το δέρμα του προσώπου σας είναι εκτεθειμένο σε υπεριώδεις ακτίνες (UV) γι’ αυτό και η χρήση αντηλιακού με δείκτη τουλάχιστον 30 θα σας κρατά προστατευμένους.

Στο Parapharmacie θα βρείτε μεγάλη ποικιλία επώνυμων αντηλιακών προϊόντων σε υπέροχες προσφορές! Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ .