Καλάθι

0

0,00 €

Ομορφιά γένους αρσενικού! 5 tips για την ανδρική επιδερμίδα


από Parapharmacie.com.cy στα Άνδρας
Ιούνιος 8 2021         3 Λεπτά ανάγνωσης

Πρόσφατη έρευνα ανέδειξε μια θεαματική αύξηση της αναζήτησης προϊόντων ανδρικής περιποίησης στο διαδίκτυο. Η τάση αυτή αντανακλά την ανάγκη των σύγχρονων ανδρών να απεγκλωβιστούν από τα στερεότυπα και να αγαπήσουν ξανά το σώμα και την υγεία τους. Και είναι σημαντικό που αυτή η στροφή παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες, με τους νεότερους βέβαια να θεωρούν αυτονόητη αυτή τη φροντίδα, αλλά και τους μεγαλύτερους να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ιδέα πως η ευεξία και η ομορφιά δεν αφορούν αποκλειστικά στις γυναίκες!

Ομορφιά γένους… αρσενικού, λοιπόν! Το ανδρικό δέρμα διαφοροποιείται ως προς το γυναίκειο, γι' αυτό και έχει τα δικά του μυστικά ομορφιάς. Είναι αναγκαία, λοιπόν, μια εξατομικευμένη προσέγγιση, με επιλεγμένα και ειδικά σχεδιασμένα για το ανδρικό δέρμα προϊόντα περιποίησης. Η συχνή επαφή με τον ήλιο, τους ρύπους της ατμόσφαιρας, οι ερεθισμοί που μπορεί να προκύψουν από την ακμή αλλά και καθημερινές πρακτικές όπως το ξύρισμα ή το λούσιμο, επιβαρύνουν την επιδερμίδα, κάνοντάς την άτονη, θαμπή και κουρασμένη.

Ποια ρουτίνα, λοιπόν, είναι η ιδανική για να μπορέσεις να αγαπήσεις και να προστατεύσεις το σώμα σου, ενισχύοντας την ομορφιά αλλά και την υγεία του;

1.            Τακτικός καθαρισμός προσώπου πρωί και βράδυ

Το δέρμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έκθεσης στον ήλιο και τα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας. Ακόμα και αν δεν κυκλοφορείς πολύ στο χάος της πόλης, το σώμα και κυρίως το πρόσωπό σου επικοινωνεί με διάφορους επιμολυντικούς παράγοντες (σκόνη, ιούς), ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις, ενώ πάντα παραμονεύουν τα σμήγματα και η λιπαρότητα. Γι' αυτόν το λόγο μην παραλείπεις να καθαρίζεις καθημερινά, πρωί και βράδυ, το πρόσωπό σου με ένα απαλό και φιλικό προς την επιδερμίδα σου γαλάκτωμα. Στο Parapharmacie θα βρεις απίθανες υφές που απορροφώνται εξαιρετικά εύκολα, έτσι ώστε να ταιριάζουν στο γρήγορο στυλ ζωής σου.

2.            Aντιηλιακή προστασία

Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας. Όσο πιο πολύ εκτίθεται το δέρμα μας στον ήλιο, τόσο πιο ταλαιπωρημένο και γερασμένο δείχνει. Υιοθέτησε, λοιπόν, μια μικρή ρουτίνα περιποίησης προσώπου πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου, απλώνοντας σε καθαρό πρόσωπο μια ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ανεξαρτήτως του αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι.

3.            Σωστή ενυδάτωση προσώπου και ματιών

Για να δείχνει το δέρμα λείο και υγιές δεν αρκεί ο βαθύς καθαρισμός προσώπου. Η ενυδάτωσή του είναι εξίσου σημαντική, αφού θρέφει σε βάθος τους ιστούς και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος. Καταπολεμάς έτσι μαύρους κύκλους, σακούλες, σμήγματα, πανάδες και ρυτίδες. Αν θέλεις μην περιοριστείς σε μια ενυδατική για όλο το πρόσωπο, αλλά φρόντισε με ένα ξεχωριστό προϊόν την περιοχή των ματιών που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. 

4.            Βαθύς καθαρισμός με scrub

Επειδή ακριβώς το ανδρικό πρόσωπο λόγω δομής και σύστασης τραβά περισσότερους ρυπογόνους παράγοντες, είναι απαραίτητος μία φορά την εβδομάδα (τουλάχιστον!) ένας βαθύς καθαρισμός με ένα απολεπιστικό προϊόν ή με μια πλούσια μάσκα θρέψης προσώπου. Παρομοίως, μπορείς να βρεις προϊόντα βαθιάς απολέπισης και για τη φροντίδα του σώματός σου. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξεις όλους τους πόρους, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα αναζωογονήσεις πραγματικά την επιδερμίδα σου. Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα σου για να αναπνεύσει ελεύθερα!

5.            Λάδι περιποίησης για γένια

Το λάδι για γένια αποτελεί τα τελευταία χρόνια το must αξεσουάρ περιποίησης όλων των γενειοφόρων ανδρών. Ειδικότερα στη φάση όπου τα γένια αρχίζουν να μεγαλώνουν, το λάδι βάζει τάξη στην… άναρχη δόμηση, καταπραΰνει τη φαγούρα και μαλακώνει τις τρίχες. Παράλληλα, με τα αιθέρια έλαια που περιέχει, φροντίζει για την επαρκή ενυδάτωση της περιοχής, ενώ σημείωσε πως διαθέτει τέλεια απορρόφηση ώστε να ξεμπερδεύεις σε χρόνο μηδέν!

Τώρα που γνωρίζεις, λοιπόν, τον τρόπο και τους λόγους που αξίζει να φροντίζεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, έχεις όλο το χρόνο να αξιοποιήσεις τις παραπάνω χρήσιμες συμβουλές και να περιηγηθείς ανάμεσα στις δεκάδες προσφορές και στα επώνυμα προϊόντα του Parapharmacie, που απευθύνονται στην ανδρική περιποίηση και ομορφιά!

Μην ξεχνάς μόνο πως για να έχεις μόνιμα αποτελέσματα, δεν αρκεί η περιστασιακή χρήση κάποιων τυχαίων προϊόντων στα οποία τυχαία έπεσε το βλέμμα σου. Χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση (ακόμα και ολιγόλεπτη), αλλά και πραγματική αγάπη για τον εαυτό σου!