Καλάθι

0

0,00 €

Ανδρικό ξύρισμα προσώπου: Βασικά Tips!


από Parapharmacie.com.cy στα Άνδρας
Οκτώβριος 4 2018         2 Λεπτά ανάγνωσης

Ξύρισμα: οι λανθασμένες κινήσεις οδηγούν σε…


Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Το πρόβλημα: για εσάς, κύριοι, το ξύρισμα με λάθος τρόπο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όταν οι τρίχες είναι πολύ λεπτές, όταν κόβονται με λανθασμένη φορά ή έχουν την τάση να φριζάρουν, δεν καταφέρνουν να βγουν από την επιδερμίδα καθώς μεγαλώνουν. Αποτέλεσμα: αναπτύσσονται εσωτερικά, δημιουργώντας σπυράκια.

Η συμβουλή για το ξύρισμα που θα αλλάξει την κατάσταση: να ξυρίζεστε το πρωί, σεβόμενοι τη φορά της τρίχας, ακόμη και στην περίπτωση που τα γένια σας είναι ατίθασα. Έπειτα, ολοκληρώστε κάθε φορά το ξύρισμα με την εφαρμογή ενός ενυδατικού προϊόντος με βάση τα οξέα φρούτων (AHA). Είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ενισχύουν τη διαδικασία φυσικής απολέπισης της επιδερμίδας και θα απαλλάξουν την επιδερμίδα σας από τα μικρά νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της, οπότε θα διευκολύνουν την τρίχα να βγει προς τα έξω. Έτσι, θα μειωθούν σταδιακά οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.

Κοκκινίλες Το πρόβλημα: Εξ ορισμού, το ξύρισμα είναι επιθετικό για την επιδερμίδα. Επιπλέον, τα gel ξυρίσματος, τα after shave με οινόπνευμα ή αυτά που περιέχουν μενθόλη, καθώς και τα προϊόντα για μετά το ξύρισμα που δεν είναι ιδιαίτερα ενυδατικά, απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση. Η συμβουλή για το ξύρισμα που θα αλλάξει την κατάσταση: Κύριοι, είστε οπαδοί των παραπάνω τύπων προϊόντων after shave; Αντικαταστήστε τα με συνθέσεις χωρίς οινόπνευμα, για ευαίσθητες επιδερμίδες. Θα δείτε σύντομα διαφορά.

Επιδερμίδα που «τραβάει» Το πρόβλημα: Το επαναλαμβανόμενο ξύρισμα μειώνει τα λιπίδια της υδρολιπιδικής μεμβράνης της επιφάνειας της επιδερμίδας, η οποία σχετίζεται με την αίσθηση άνεσής της.  Η συμβουλή για το ξύρισμα που θα αλλάξει την κατάσταση: Κάθε πρωί, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ξυρίσματος + κρέμα ημέρας εμπλουτισμένες με ενυδατικούς παράγοντες, για να μειώσετε αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση.

Κοψίματα Το πρόβλημα: Ξεκινήστε αλλάζοντας τις λεπίδες του ξυραφιού σας! Όταν παλιώσουν, δεν κόβουν πλέον την τρίχα, αλλά την ξεριζώνουν. Η συμβουλή για το ξύρισμα που θα αλλάξει την κατάσταση: τεντώνοντας την επιδερμίδα αρκετά, διευκολύνουμε τη λεπίδα να γλιστρά και αποφεύγουμε τα κοψίματα και τους τραυματισμούς.

Πρωινό ξύρισμα: η τέλεια στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τα γένια
H ιδανική χρονική στιγμή για το ξύρισμα είναι το πρωί, μετά από το ντους και πριν από το πρωινό. Γιατί; Κατά το πρωινό ντους, η θερμότητα του νερού έχει ανοίξει τους πόρους. Και μιλάμε για τη στιγμή πριν από το πρωινό μας, γιατί η μάσηση αυξάνει τη ροή του αίματος στο επίπεδο της επιδερμίδας, οπότε αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος να κοπούμε.

Στόχος: περιποιημένα γένια – οι συμβουλές ενός μπαρμπέρη

Ο Sébastien Paucod, ιδρυτής του L’Atelier Gentlemen στο Παρίσι, αποκαλύπτει τα επαγγελματικά κόλπα του για να έχετε γένια με στυλ. - Το χρώμα στα γένια σας δεν είναι ομοιόμορφο; Ξεχάστε τη βαφή στα γένια που φαίνεται άσχημη! Αφήστε τα γένια σας να αποτελούν το αλατοπίπερο της εμφάνισής σας, είναι στη μόδα. - Τα γένια σας είναι από τη φύση τους αραιά; Σκουρύνετέ τα σε ένα μπαρμπέρη που να ξέρει να παίζει με τις αποχρώσεις και θα μπορέσει να τους δώσει ομοιογένεια. - Τα γένια σας τσιμπάνε (και σας το σχολιάζουν); Μια φορά το μήνα, κάντε τους μια μάσκα με τη βοήθεια μιας μαλακτικής κρέμας μαλλιών, θα γίνουν πιο απαλά.

Πηγή: Vichy.gr