Καλάθι

0

0,00 €

Καλοκαίρι και αντηλιακή προστασία: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις!


από Parapharmacie.com.cy στα Αντηλιακή Προστασία
Μάρτιος 31 2020         3 Λεπτά ανάγνωσης

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα, όπου οι περισσότερες μέρες του χρόνου είναι ηλιόλουστες, γεμίζοντάς μας με θετική διάθεση και αισιοδοξία! Ωστόσο, όσο περισσότερη είναι η ηλιοφάνεια τόσο μεγαλύτερη γίνεται και η ανάγκη για συχνή και σωστή χρήση αντηλιακού. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πως να επιλέγετε και να χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας, αποφεύγοντας συχνά λάθη!

Πόση ποσότητα αντηλιακού χρειάζεται το δέρμα μου και πότε πρέπει να το χρησιμοποιώ; 

Για το πρόσωπο υπολογίστε μια ποσότητα ίση με 1 κουταλάκι του γλυκού. Για το σώμα η ποσότητα είναι περίπου ίση με 6 κουταλάκια του γλυκού. 

  • 1½ κ.γ. σε κάθε χέρι
  • 1½ κ.γ. στo πρόσωπο, στα αυτιά, στο λαιμό και το σβέρκο
  • 1 κ.γ. σε κάθε πόδι
  • 1 κ.γ. στην κοιλιά και το στέρνο
  • 1 κ.γ. στην πλάτη

Αυτές είναι οι ελάχιστες ενδεικτικές ποσότητες και κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές αλλά να τις αυξήσουμε για πολύ καλή προστασία. 

Το αντηλιακό καλό είναι να εφαρμόζεται περίπου 30 λεπτά πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο και να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες στην παραλία ή σε έντονη εξωτερική άσκηση. Αν κολυμπήσουμε ή σκουπιστούμε με την πετσέτα μας, τότε θα πρέπει να επαναλάβουμε.

Συμβουλές σωστής χρήσης του αντηλιακού.

1. Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό με βάση τον τύπο της επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα θα ήταν καλό να επιλέγουν αντηλιακά σε μορφή τζελ ή σπρέι και τα oil-free προϊόντα. Αντίθετα τα άτομα με ξηρό δέρμα καλό είναι να επιλέγουν μια πλούσια ενυδατική αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Extra tip: Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα μας, τόσο πιο υψηλό δείκτη προστασίας χρειάζεται. Αυτό έχει να κάνει με την ποσότητα μελανίνης που έχει ο καθένας στο δέρμα του.

2. Επιλέξτε αντηλιακό με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, έχετε ακμή η πανάδες; Αν ναι, τότε ένα αντηλιακό με ειδική σύνθεση κατά των πανάδων και δείκτη προστασίας 50 με φυσικά φίλτρα, αποτελεί την ιδανική επιλογή! 

3. Τοποθετήστε αντηλιακό σε όλο το σώμα, ακόμη και στα μαλλιά, τα αυτιά και τα χείλη! Τα χείλη έχουν ανάγκη από extra ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως ακριβώς το πρόσωπο και το σώμα. Τη λύση θα σου δώσει ένα αντηλιακό προϊόν χειλιών, κατά προτίμηση stick, που είναι εύκολο στην εφαρμογή και που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου, στο νεσεσέρ ή στη τσάντα σου, για να το εφαρμόζεις κάθε στιγμή της μέρας! Όσο για τα μαλλιά υπάρχουν διάφορα σπρέι, και μάσκες που τα προστατεύουν από την φθορά που προκαλεί η συνεχής έκθεση στον ήλιο. 

Συχνά λάθη που κάνουμε στη χρήση του αντηλιακού.

1. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό που έχετε από πέρσι. Πόσες φορές δεν έχουμε μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό που βρήκαμε τυχαία, ξεχασμένο, στο βάθος της τσάντας μας; Αυτό αποτελεί συχνό λάθος, αφού η σύνθεσή τους αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα να μην προστατευόμαστε επαρκώς από τις ακτίνες του ήλιου. 

2. Αφήνετε το αντηλιακό εκτεθειμένο στον ήλιο και τη ζέστη. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν βρισκόμαστε στην παραλία. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν τη σύνθεσή του αντηλιακού σας και να μειώσουν την αποτελεσματικότητά του. Γι’ αυτό καλό είναι να φυλάσσετε το αντηλιακό σας στην τσάντα θαλάσσης και να την τοποθετείτε σε ένα σκιερό μέρος.

3. Βάζεις χαμηλό δείκτη για να μαυρίσεις πιο γρήγορα. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως μπορούμε να μαυρίσουμε ακόμα και με αντηλιακά που έχουν υψηλό δείκτη προστασίας. Για την ακρίβεια, αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος αφού όχι μόνο το μαύρισμα κρατάει περισσότερο, αλλά και δεν θέτουμε σε κίνδυνο το δέρμα μας. 

4. Το αντηλιακό είναι μόνο για την παραλία. Λάθος! Η αντηλιακή προστασία χρειάζεται σε κάθε έκθεσή μας στον ήλιο, ακόμα και το χειμώνα. Για παράδειγμα, ακόμα και όταν οδηγείτε προς και από τη δουλειά, το δέρμα του προσώπου σας είναι εκτεθειμένο σε υπεριώδεις ακτίνες (UV) γι’ αυτό και η χρήση αντηλιακού με δείκτη τουλάχιστον 30 θα σας κρατά προστατευμένους.

Στο Parapharmacie θα βρείτε μεγάλη ποικιλία επώνυμων αντηλιακών προϊόντων σε υπέροχες προσφορές! Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ .