Καλάθι

0

0,00 €

Η σημασία της αντηλιακής προστασίας και το χειμώνα!


από Parapharmacie.com.cy στα Αντηλιακή Προστασία
Φεβρουάριος 17 2021         2 Λεπτά ανάγνωσης

Αν νόμιζες πως το αντηλιακό είναι μονάχα απαραίτητο για το καλοκαίρι, έχει έρθει η στιγμή να αναθεωρήσεις. Οι ευεργετικές του ιδιότητες και τα συστατικά που μάχονται τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα είναι ο σύμμαχός σου για τη φροντίδα μιας επιδερμίδας που αντανακλά λάμψη και νεότητα ακόμα και όταν τα χρόνια περάσουν. 

Ειδικά σε χώρες όπως τη δική μας, όπου ο ήλιος είναι πανταχού παρών τους περισσότερους μήνες του χρόνου, η χρήση του αντηλιακού είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Ακόμα και όταν έχει συννεφιά, μέρος του συνόλου των ακτινών καταφέρνει να φτάσει στην επιφάνεια της γης. Επίσης, το χιόνι μπορεί να αντανακλά μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, βλάπτοντας ενδεχομένως την επιδερμίδα μας. Η χρήση αντηλιακού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι (και σίγουρα όχι μόνο όταν πάμε διακοπές) είναι κλειδί για όμορφο και νεανικό δέρμα σε πιο ώριμη ηλικία.

Οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές θα σε πείσουν να βάλεις για τα καλά το αντηλιακό στην καθημερινότητά σου.


• Σύμμαχος ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία
Η UVA και η UVB υπεριώδεις ακτινοβολίες ευθύνονται για τις δερματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένων των δερματίτιδων, των ηλικιακών κηλίδων, των επικίνδυνων σπίλων αλλά και των εγκαυμάτων. Η ιδιότητά τους να διαπερνούν την ατμόσφαιρα, ανεξαρτήτως εποχής, αποδεικνύει πως τα σύννεφα δεν δρουν ως φίλτρα απώθησης όπως ίσως λανθασμένα νομίζαμε. Το ότι δεν μπορούμε να τις δούμε δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί!  Τα σύννεφα δεν φιλτράρουν όλη την υπεριώδη ακτινοβολία. Είτε έχει ήλιο, είτε συννεφιά οι ακτίνες UV είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντική η χρήση αντηλιακού όλο τον χρόνο.

• Καθυστερεί την πρόωρη γήρανση  
Μην ξεχνάμε πως οι πανάδες και οι δυσχρωμίες που προκαλούνται από την υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνουν το δέρμα μας να μοιάζει θαμπό αλλά και πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία. Παράλληλα, η αφυδάτωση των ευαίσθητων ιστών του δέρματος από τη ζέστη, σε συνδυασμό με την μη ικανοποιητική ενυδάτωσή του, οδηγεί σε πρόωρη γήρανση (φωτογήρανση) και αισθητή μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας. Η φροντίδα της υγείας και η ομορφιά πρέπει να είναι προτεραιότητες για κάθε γυναίκα και άντρα.

• Τι να προσέξουμε όταν αγοράζουμε αντηλιακό
Για να επιλέξεις το σωστό αντηλιακό για την επιδερμίδα σου, επίλεξε μια επώνυμη εταιρεία της οποίας τα προϊόντα σε έχουν αφήσει ικανοποιημένο/η και στο παρελθόν. Παράλληλα, δεν είναι κακή ιδέα να αναζητήσεις τις προτάσεις της εταιρείας που εμπιστεύεσαι για το αντηλιακό σου το καλοκαίρι. Γνώμονας είναι πάντα ο τύπος της επιδερμίδας σου (λιπαρή, ξηρή, μεικτή), αλλά και οι ειδικότερες ανάγκες της, καθώς και η υφή που επιθυμείς να αφήνει στο δέρμα σου. Η περιποίηση του προσώπου και η κατάλληλη ενυδάτωση είναι συχνά σημαντικοί παράγοντες στην επιλογή μιας αντηλιακής κρέμας.

Επειδή το χειμώνα δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις να απορροφηθεί το αντηλιακό σου, διάλεξε ένα προϊόν με καλή και άμεση απορρόφηση, σε μορφή σπρέι, κρέμας ή τζελ. Το μεγαλύτερο ποσοστό αντηλιακών που κυκλοφορούν είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία, ώστε να προσφέρουν μια πολύπλευρη προστασία στην επιδερμίδα σου. 

Στο Parapharmacie θα βρεις μεγάλη ποικιλία από επώνυμα προϊόντα αντηλιακής προστασίας σε μοναδικές προσφορές και εκπτώσεις, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες που θα σε κάνουν να διαλέξεις με ευκολία και σιγουριά το αντηλιακό που θα σου θυμίζει καλοκαίρι… και το χειμώνα!

Σχετικό άρθρο: https://www.parapharmacie.com.cy/el/blog/enhmerwseis/tips/