Καλάθι

0

0,00 €

Tips για να Κάνετε τον ήλιο φίλο, κι όχι εχθρό σας!


από Parapharmacie.com.cy στα Αντηλιακή Προστασία
Μάρτιος 31 2020         3 Λεπτά ανάγνωσης

Ο ήλιος είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Μας χαρίζει τη ζεστασιά του, την πολύτιμη βιταμίνη D, μας ανεβάζει τη διάθεση και χαρίζει ένα υπέροχο μπρονζέ χρώμα στο σώμα μας. 
Όπως κάθε φίλος όμως, απαιτεί το σεβασμό μας – ειδάλλως μπορεί να μετατραπεί σε εχθρό. 
Σε μεγάλες δόσεις, ο ήλιος μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνος. Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην επιδερμίδα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία. Οι ακτίνες UV μπορούν να έχουν βλαβερές συνέπειες στην υγεία της επιδερμίδας αφού επιταχύνουν τη γήρανσή της, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. 
Για να μην επιτρέψετε στον ήλιο να βλάψει την υγεία σας, προστατέψτε το δέρμα σας πριν από κάθε έκθεση στον ήλιο. Υιοθετήστε 3 καλές πρακτικές για να αποφύγετε τον κίνδυνο και να απολαύσετε τον ήλιο με ασφάλεια! 

Αντηλιακό – Κάθε Μέρα, Όλη Μέρα! 


Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι κάτοικοι της Μεσογείου είναι το ότι χρησιμοποιούν αντηλιακό μόνο όταν πηγαίνουν στην παραλία. 
Σε μια χώρα σαν τη δική μας, το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν πηγαίνουμε στη δουλειά ή για ψώνια, όταν απολαμβάνουμε έναν περίπατο, όταν πίνουμε τον καφέ μας σε μια αυλή, όταν αθλούμαστε έξω – ακόμα και όταν βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο κοντά σε παράθυρο. 
Αν έχετε λοιπόν την κακή συνήθεια να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μόνο για την παραλία, πρέπει να τη διακόψετε άμεσα. Κάντε το αντηλιακό καθημερινή σας συνήθεια, καθόλη τη διάρκεια του πρωινού, του μεσημεριού και των πρώτων απογευματινών ωρών – ακόμα και όταν έξω έχει συννεφιά! 
Εφαρμόστε το αντηλιακό σας σε κάθε περιοχή του σώματος που μένει ακάλυπτη από τα ρούχα σας. Μην ξεχνάτε την περιοχή του αυχένα και του ντεκολτέ! 

Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων είναι το κλειδί για την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο.  Επιλέξτε το προϊόν που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τις δικές σας επιδερμίδας ανάλογα με τον αν θέλετε πλούσια ή πιο λεπτόρρευστη υφή, με ή χωρίς χρώμα. 
H αντηλιακή κρέμα προσώπου Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream SPF50+ έχει σύνθεση που αφήνει μια βελούδινη αίσθηση. Η διάφανη, μη λιπαρή υφή της δεν αφήνει λευκή χροιά και την καθιστά άριστη βάση για μακιγιάζ. Προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο.

Προστασία της επιδερμίδας από τον χειμωνιάτικο ήλιο


Οι ακτίνες UVA έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τα σύννεφα και την ομίχλη. Έτσι, παρά το γεγονός ότι το χειμώνα υπάρχει λιγότερη ηλιοφάνεια σε σύγκριση με το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να προστατεύετε ακόμα και τότε την επιδερμίδα σας.
Μια ενυδατική κρέμα ενισχυμένη με SPF, θα κρατήσει την επιδερμίδα σας προστατευμένη, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και πριν από το μακιγιάζ! Η Panthenol Extra Day Cream SPF15 με τα ενεργά συστατικά της προσφέρει στο δέρμα σας ό,τι χρειάζεται για την καθημερινή του περιποίηση και φροντίδα.
Μην ξεχνάτε επίσης ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας, κάνοντάς τη να δείχνει θαμπή και να εμφανίζει αντιαισθητικές κηλίδες. Εφόσον ο ήλιος βλέπει καθημερινά το δέρμα μας, η προστασία που του παρέχουμε  πρέπει επίσης να είναι καθημερινή.
Η Vichy Liftactiv Colagen Specialist Spf25, είναι μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου που μειώνει ορατά τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες και ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου ενώ συνδυάζεται με δείκτη προστασίας ευρέος φάσματος SPF25.

Αθληθείτε Έξυπνα! 
Όταν κάνετε γυμναστική σε εξωτερικό χώρο, ακόμα και αν έχετε φορέσει αντηλιακό, ο ιδρώτας συχνά το ξεπλένει από την επιδερμίδα σας. 
Ο καλύτερος τρόπος να αθληθείτε δίχως να βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό αντηλιακό σπρέι, ειδικά σχεδιασμένο να παραμένει στο δέρμα ακόμα και όταν ιδρώνετε, χαρίζοντάς σας προστασία και μια διαρκή αίσθηση φρεσκάδας. 
Το La Roche-Posay Anthelios Αντιηλιακό Σπρέι Προσώπου απλώνεται σε μορφή mist για εύκολη εφαρμογή δίχως να αγγίξετε το δέρμα σας, καλύπτοντάς το τέλεια και χωρίς να αφήνει σημάδια!  


Στο www.parapharmacie.com.cy θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων αντηλιακής προστασίας σε μοναδικές προσφορές, έως και -30%!