Καλάθι

0

0,00 €

7 πράγματα που πρέπει να περιέχει η τσάντα θαλάσσης μιας μαμάς!


από Parapharmacie.com.cy στα Έγκυος/Νέα Μαμά
Ιούνιος 2 2020         3 Λεπτά ανάγνωσης

Η αλήθεια είναι ότι για να πας μια βόλτα με το παιδί, συνήθως χρειάζεται να κάνεις… μια μικρή μετακόμιση! Οι  έμπειρες μαμάδες το ξέρετε ήδη ότι ειδικά για να πετύχει η «αποστολή» θάλασσα με το παιδί, χρειάζεται να σκεφτείς και να έχεις προβλέψει πολλά πράγματα για να είσαι προετοιμασμένη για κάθε πιθανό σενάριο.

Το να φτάσεις στο σημείο να προβλέπεις–όσο το δυνατόν-όλα τα απρόοπτα που συνήθως προκύπτουν σε μια βόλτα με το μωρό/παιδί είναι τέχνη, όμως με μερικά tips όλα γίνονται πιο εύκολα!

Παρακάτω θα βρεις 7 από τα πιο απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχει η καλοκαιρινή τσάντα μιας μαμάς, έτσι ώστε η εξόρμησή μας να είναι ο δικός μας ποιοτικός χρόνος ως οικογένεια.

1. Αντηλιακό - κάτι περισσότερο από απαραίτητο.

Δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτό. Το δέρμα των παιδιών είναι ανώριμο και πιο ευάλωτο στον βλαβερό αντίκτυπο του ήλιου (ηλιακό έγκαυμα, κυτταρικές βλάβες, θερμοπληξία) για δύο κυρίως λόγους:

Επειδή είναι πιο λεπτό, είναι πιο ευάλωτο σε βαθύτερες κυτταρικές βλάβες.

Επίσης, λόγω του μη επαρκώς ανεπτυγμένου συστήματος μελάγχρωσης, δεν διαθέτει αμυντικούς μηχανισμούς (οι οποίοι βοηθούν στην προστασία του δέρματος των ενηλίκων από τις ακτίνες UV).

Κατά συνέπεια, το αντηλιακό πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει στην καλοκαιρινή μας τσάντα γενικότερα και όχι μόνο στην τσάντα παραλίας. Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος και βάζουν αντηλιακό στα παιδιά μόνο όταν πηγαίνουν για μπάνιο και όχι στις καθημερινές βόλτες ή στο πολύωρο παιχνίδι κάτω απ’ τον ήλιο.

Στο Parapharmacie μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία προϊόντων αντηλιακής προστασίας για βρέφη και παιδιά. Δες περισσότερα εδώ.

2.Στυλ και προστασία μ’ ένα καπέλο θαλάσσης.

Το παιδικό αντηλιακό δρα σίγουρα καλύτερα, όταν συνδυάζεται με ένα καπέλο και με ομπρέλα. Για καλό και για κακό, πάρτε περισσότερα από ένα καπέλα, μιας και πολλές φορές θα δείτε χαμένα καπέλα να αρμενίζουν στη θάλασσα είτε γιατί τα πήρε ο αέρας είτε γιατί τα παιδιά δεν τα πολύ συμπαθούν και τα πετάνε από το κεφάλι τους σε ανύποπτο χρόνο! Φυσικά μην ξεχνάτε και το δικό σας καπέλο.

Δείτε περισσότερα εδώ

3. Ώρα για παιχνίδι: Φρόντισε να έχεις κάτι στην τσάντα σου για να κρατήσεις το παιδί σου απασχολημένο.

Μιλάμε για παιδιά! Σίγουρα θα χρειαστείτε κάτι για να απασχοληθούν και να παίξουν στην παραλία. Σκεφτείτε μερικά παιχνιδάκια, φτυαράκια και κουβαδάκια με τα οποία θα μπορέσουν να παίξουν κοντά σας και κάτω από μια ομπρέλα! Extra tip: Αποφύγετε τις μπάλες θαλάσσης γιατί εκτός απ’ τα καπέλα, θα βρεθείτε να κυνηγάτε κι αυτές!

4. Kit πρώτων βοηθειών-για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Επειδή οι μικροτραυματισμοί ή τα τσιμπήματα είναι ένα συχνό φαινόμενο για τα μικρά παιδιά, μην ξεχνάτε να είστε εφοδιασμένοι με ένα mini φαρμακείο διακοπών.

5. Απόφυγε τις γκρίνιες μ’ ένα παγούρι και σνακ.

Το παγούρι με νερό και το σνακ, είναι επίσης απαραίτητα. Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα πεινάσουν μετά από κολύμπι και τόσο παιχνίδι. Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάτι ελαφρύ που δίνει ενέργεια: καλοκαιρινά φρούτα, μπισκότα, κριτσίνια, σπιτικά τυροπιτάκια, μπάρες δημητριακών κ.α. Καλό θα ήταν να αποφύγετε ό,τι μπορεί να αλλοιωθεί λόγω ήλιου και να τα κρατάτε όσο το δυνατόν πιο δροσερά.  Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο νερό όταν έχει τελειώσει η διαδικασία της πέψης, δηλαδή τέσσερις ώρες μετά το γεύμα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

6. Μωρομάντηλα - the all time favourite.

Θα τα χρειαστείτε πολλές φορές είτε σε βόλτα, είτε στο αμάξι, είτε στην παραλία! Αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη λύση όταν δεν είναι δυνατό το πλύσιμο με σαπούνι και νερό. Είναι το αγαπημένο προϊόν των μαμάδων αφού είναι εύχρηστο και σέβεται την ευαίσθητη επιδερμίδα των μικρών παιδιών. Όταν επιλέγετε μωρομάντηλα, φροντίστε να μην περιέχουν αιθυλική αλκοόλη και χρωστικές ουσίες, ενώ πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένα με ουδέτερο PH.

Δείτε περισσότερα εδώ.

7. Δεύτερο μαγιό & αλλαξιά ρούχων - Be ready for PLAN B.

Μετά το μπάνιο του στη θάλασσα, καλό είναι να αλλάζουμε μαγιό στο παιδί όταν κάθεται έξω και να του φοράμε και ένα στεγνό μπλουζάκι για έξτρα προστασία από τον ήλιο. Επίσης, η δεύτερη αλλαξιά ρούχων είναι απαραίτητη διότι, όπως όλοι ξέρουμε, πολύ συχνά τα παιδιά λερώνονται.

Επισκέψου τώρα το parapharmaciecy και ανακάλυψε την πλήρη γκάμα βρεφικών και παιδικών αντηλιακών όπως και μια μεγάλη ποικιλία αντηλιακών ρούχων και καπέλων για την προστασία των μικρών μας φίλων, έτσι ώστε να μπορέσουν να χαρούν τον ήλιο με ασφάλεια!