Καλάθι

0

0,00 €

3 + 1 αιθέρια έλαια για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια


από Parapharmacie.com.cy στα Lifestyle
Ιούλιος 13 2021         2 Λεπτά ανάγνωσης

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η αγαπημένη μας εποχή, τα κουνούπια όμως κάνουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές λιγότερο απολαυστικές. Παρότι ακίνδυνα, τις περισσότερες φορές, τα τσιμπήματα των κουνουπιών ερεθίζουν όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα… νεύρα μας. Κι επειδή η μαζική εξόντωσή τους δεν συνάδει με την οικολογική μας συνείδηση, χρειάζεται να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους… ειρηνικής συνύπαρξης μαζί τους.

Παρακάτω θα βρείτε 3+1 αιθέρια έλαια που όχι μόνο απωθούν και ζαλίζουν τα κουνούπια λόγω του δυνατού τους αρώματος, αλλά και χαρίζουν στο καλοκαιρινό μας σκηνικό απίστευτη ατμοσφαιρικότητα!

Γεράνι

Το γεράνι είναι γνωστό, από την αρχαιότητα, για τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες. Με έντονο άρωμα για τα κουνούπια, διατηρεί μια ουδέτερη οσμή που δεν ενοχλεί τους ανθρώπους και φυσικά είναι εξαιρετικά φιλική προς τα παιδιά και τα κατοικίδια του σπιτιού. Στα πλεονεκτήματά του ανήκει το γεγονός πως είναι εξαιρετικά δραστικό τόσο ψεκάζοντάς το στο χώρο, όσο και ως αποξηραμένα ή ζωντανά φύλλα που μπορούμε να κρατήσουμε μέσα σε ένα πιατάκι πάνω στο τραπέζι του κήπου.
 

Βασιλικός

Μια από τις δημοφιλέστερες φυσικές λύσεις κατά των κουνουπιών είναι ο βασιλικός και μάλιστα ο πλατύφυλλος. Τα κουνούπια μισούν να μυρίζουν το άρωμα που οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουν. Πολτοποιώντας τα φύλλα ώστε να "βγει" το άρωμά τους και προσθέτοντας λίγο ξίδι έχουμε ένα δραστικό αντικουνουπικό μείγμα. Αφήστε το απλά δίπλα σας να λειτουργήσει απωθητικά από μόνο του.

Επίσης μπορείτε να γεμίσετε την αυλή ή το μπαλκόνι σας με γλάστρες από βασιλικό για φυσική προστασία από τα κουνούπια και ευχάριστο άρωμα!

Σιτρονέλα

Αγαπημένη και καταξιωμένη χρόνια στη μάχη ενάντια στα ενοχλητικά κουνούπια, η σιτρονέλα διαθέτει τόσο ισχυρό άρωμα που εξαφανίζει την ανθρώπινη μυρωδιά από τους αισθητήρες των κουνουπιών. Τη συναντάμε σε ποικίλες παραλλαγές, όπως αιθέρια έλαια, κεριά, εμποτισμένα δαδιά, αλλά και στη φυσική της, ακατέργαστη μορφή. Στη μορφή του αιθέριου ελαίου μπορείτε να σταλάξετε μία ή δύο σταγόνες στα μαξιλάρια, στο τραπεζομάντιλο ή ακόμα και στα κεράκια σας.


Ευκάλυπτος
Ο ευκάλυπτος αποτελεί το απόλυτο φυσικό πασπαρτού για όλον το χρόνο! Ιδανικός για τις αλλεργίες της άνοιξης και τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού το χειμώνα, το καλοκαίρι μπαίνει στην πρώτη γραμμή για να απομακρύνει τα κουνούπια, διαχέοντας ένα υπέροχο αλλά ανυπόφορο για τα κουνούπια κιτρώδες άρωμα στον αέρα.

Αν αντιμετωπίζετε, λοιπόν, κι εσείς πρόβλημα με τα κουνούπια και θέλετε να πάρετε το… αίμα σας πίσω, δοκιμάστε τις παραπάνω χρήσιμες συμβουλές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε μια ποσότητα καθενός ελαίου με λίγο νερό και να ψεκάσετε με το μείγμα περιμετρικά τον κήπο ή τη βεράντα σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω αιθέρια έλαια σε ειδική συσκευή καύσης.

Η καύση αιθέριων ελαίων με τη βοήθεια ρεσώ στη βάση της συσκευής επιτρέπει τη διάχυση των ελαίων στην ατμόσφαιρα βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση των ενοχλητικών κουνουπιών.

Στο Parapharmacie θα βρείτε τα αιθέρια έλαια που χρειάζεστε για αυτό το σκοπό, αλλά και πολλά περισσότερα για την περιποίηση και τη φροντίδα του σώματος και της υγείας σας.