Καλάθι

0

0,00 €

4 + 1 έξυπνα tips για το τέλειο εορταστικό μακιγιάζ


από Parapharmacie.com.cy στα Μακιγιάζ
Οκτώβριος 1 2020         4 Λεπτά ανάγνωσης

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι για όλους μας διαφορετικά. Ωστόσο, μην χάνεις την αισιοδοξία και τη διάθεσή σου! Παρ’όλο που οι γιορτές και το ρεβεγιόν μας δεν θα είναι σαν τις άλλες χρονιές, μη διστάσεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες για να νιώσεις ακόμα πιο όμορφη και λαμπερή!

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία σου με ένα υπέροχο μακιγιάζ που θα σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή και θα δώσει άλλο χρώμα στις γιορτινές μέρες.

Για το τελειότερο εορταστικό μακιγιάζ που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα.  Αρχικά, για να διαλέξεις τα κατάλληλα προϊοντα που θα προμηθευτείς, κάνε εικόνα το μακιγιάζ σου εκείνη τη μέρα. Ψάξε εικόνες που σε εμπνέουν, πειραματίσου με διαφορετικά προϊόντα πριν τη μεγάλη μέρα και μη διστάσεις να προσθέσεις τις δικές σου παραλλαγές, ώστε να είναι πολύ πιο ιδιαίτερο το αποτέλεσμα.

Στο Parapharmacie θα βρεις μεγάλη γκάμα επώνυμων προϊόντων που θα χαρίσουν στο μακιγιάζ σου τέλειο φινίρισμα, εντυπωσιακή λάμψη και φυσικά την απαλότερη φροντίδα για την επιδερμίδα σου! Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά κλικ στην κατηγορία εξειδικευμένων προϊόντων για make-up που σε περιμένουν στις σελίδες του e-shop και μερικά έξυπνα tips για την εφαρμογή τους! 

Οι παρακάτω συμβουλές από επαγγελματίες make-up artists θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο!

 

• Βάση make-up 

Η σωστή βάση αποτελεί τη... βάση του make up. Φρόντισε, λοιπόν, αφού απλώσεις προσεκτικά το primer, να επιλέξεις ένα foundation που θα αναδεικνύει τους τόνους της επιδερμίδας σου. Επειδή πρόκειται για εορταστικό μακιγιάζ, επίλεξε έναν τόνο βαθύτερο από αυτόν που χρησιμοποιείς συνήθως, ιδιαίτερα αν μιλάμε για βραδινό μακιγιάζ. Δώσε, επίσης, προσοχή και στο τελείωμα του foundation ώστε να μην έχει ματ φινίρισμα. Οι πιο λαμπερές αποχρώσεις θα αναδείξουν τα πιο σκοτεινά ή ουδέτερα σημεία του προσώπου σου, οπως την περιοχή κάτω απο τα μάτια ή τα ζυγωματικά, ακόμα κι αν δεν τα τονίσεις με άλλον τρόπο.

 

• Έντονα μάτια

Αποτελούν δικαιωματικά τον καθρέφτη της ψυχής και όταν είναι όμορφα τονισμένα, απλά σαγηνεύουν τους πάντες. Η πληθωρική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα συγχωρεί κάποιες υπερβολές, ωστόσο, καλό είναι να μη συνδυάσεις χρώματα που δεν ανήκουν στην ίδια παλέτα. Ξεκίνα με ένα silver μολύβι ματιών και συνέχισε με σκιές σε ίδιους τονους. Εξίσου καλή και διαχρονική ιδέα είναι και τα smokey eyes που σβήνουν στις άκρες με πινέλο. Προτίμησε πιο ανοιχτόχρωμες, ωστόσο, σκιές για το ανώτερο μέρος των βλεφάρων, δίνοντας έτσι ένταση και βάθος στο αποτέλεσμα. Κάτω από τα φρύδια αλλά και στις κάτω βλεφαρίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις glitter σκιές, αλλά σε αντίστοιχους τόνους με το υπόλοιπο μάτι. Το eyeliner δεν πρέπει να επισκιάζει το glitter, ενώ πάντα στη μόδα είναι το cat-eye look, που καταλήγει ομοιόμορφα στις άκρες, προσδίδοντας ένα vamp ύφος στην εμφάνισή σου. 

 

• Εντυπωσιακές βλεφαρίδες

Η μάσκαρα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός σου για ένα βαθύ και εντυπωσιακό βλέμμα. Αν θέλεις εφέτος να ξεχωρίσεις, τόλμησε κάποια χρωματιστή έκδοση, όπως για παράδειγμα σε χρυσό ή ασημί, ενώ αν είσαι φαν των τεχνητών βλεφαρίδων, βεβαιώσου πως η εφαρμογή τους παρουσιάζει ένα αρμονικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αν δεν σου αρέσουν οι υπερβολές, μπορείς απλά να δοκιμάσεις μερικά τουφάκια στην απόληξη των φυσικών σου βλεφαρίδων. Μην ξεχάσεις, όμως, να τα περάσεις πολλές φορές με τη μάσκαρα, ώστε να έχουν απόλυτα ίδιο χρώμα με τη φυσική τρίχα. 

 

• Φλογερά χείλη

Το κόκκινο χρώμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα και τα βελούδινα χείλη με το πάθος αλλά και τα έντονα συναισθήματα των γιορτών. Ενα κόκκινο κραγιόν ή ένα lip balm σε παρόμοιες αποχρώσεις, όπως ruby red ή ακόμα και σοκολά, κερδίζει σίγουρα το στοίχημα των εντυπώσεων. Παρ' όλα αυτά, πάντα μας προβληματίζει η διάρκειά του στα χείλη μας. Αν και εντυπωσιακά, τα lip gloss αλλά και τα κραγιόν με glitter δεν κρατούν για πολύ, οπότε διάλεξε πιο ματ τόνους αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το ανανεώνεις συχνά. Κάν'το, λοιπόν, σωστά χρησιμοποιώντας σε πρώτη φάση ένα κόκκινο μολύβι χειλιών, με το οποίο θα κάνεις το περίγραμμα αλλά και τα γεμίσματα σε όλα τα χείλη. Κατόπιν, ταμπόναρε απαλά τα χείλη σου με λίγη πούδρα και έπειτα δοκίμασέ την πιο φλογερή απόχρωση κόκκινου που έχεις! Αν δυσκολεύεσαι με τις γραμμές, προτίμησε να το απλώσεις με πινελάκι, αφού έχεις χωρίσει σε τμήματα τα χείλη σου. Με αυτόν τον τρόπο το κραγιόν θα παραμείνει για περισσότερο χρόνο στα χείλη αλλά και στις αναμνήσεις των καλεσμένων σου. 

 

• Ασύγκριτη λάμψη

Για να επιτύχεις το τέλειο contouring, θα χρειαστείς ένα πολύ καλό concealer, αλλά και ένα highligher σε υγρή ή stick μορφή. Χώρισε τις ζώνες του προσώπου σου που θέλεις να φωτίσεις ή να προσθέσεις βάθος, καλύπτοντας πρώτα τυχόν ατέλειες με ένα concealer σε έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σου. 

 

Ακόμα κι αν οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα είναι εφέτος περιορισμένες, σίγουρα δεν θέλεις οι χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες να αδικούν την εικόνα σου. Γι΄ αυτό ενημερώσου για όλα τα τελευταία trends από το e-shop του Parapharmacie και μην αρκεστείς σε ένα απλό καθημερινό μακιγιάζ. 

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, το όμορφο και λαμπερό πρόσωπό σου θα είναι η ανταμοιβή που δικαιούσαι για όλη την προσπάθεια να δείχνεις υπέροχη την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου!