Καλάθι

0

0,00 €

4 βασικά Tips για τη βάση μακιγιάζ!


από Parapharmacie.com.cy στα Μακιγιάζ
Οκτώβριος 5 2020         4 Λεπτά ανάγνωσης

Η αλήθεια είναι πως όλες κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, θέλουμε να αντικρίζουμε μια φρέσκια, φωτεινή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει λόγω κούρασης ή ατελειών… κανένα πρόβλημα! Η λύση είναι απλή!

Ανοίγουμε το νεσεσέρ μας και αφήνουμε το «foundation» μας να κάνει την επιθυμία μας πραγματικότητα στο άψε-σβήσε. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλες επώνυμες εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει «μικρά θαύματα» στην κατηγορία του μακιγιάζ. Προϊόντα με συνθέσεις που συνδυάζουν την εξαιρετική κάλυψη και τη σταθερότητα με την καλλυντική φροντίδα, έτσι ώστε για κάθε επιδερμίδα να υπάρχει πλέον και το ιδανικό προϊόν μακιγιάζ!

Όμως σας έχουμε και ακόμα καλύτερα νέα. Στο Parapharmacie ρωτήσαμε τους ειδικούς και συγκεντρώσαμε 4 βασικά tips για δουλεύεις με το foundation σαν professional makeup artist!
 
1. Η προετοιμασία της επιδερμίδας 

Πριν πάρεις στα χέρια σου τη βάση μακιγιάζ, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα φροντίδας της επιδερμίδας του προσώπου σου. Ακόμα και το καλύτερο foundation στον κόσμο να χρησιμοποιείς, αν έχεις παραμελήσει την περιποίηση της επιδερμίδας σου είναι βέβαιο πως δεν θα αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων του.

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση του προσώπου σου είναι απαραίτητη ρουτίνα τόσο για την υγεία της επιδερμίδας, όσο και για να δημιουργήσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σωστή εφαρμογή του foundation. Ο καθαρισμός ξεκινά με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ που θα αφαιρεί όλα τα ίχνη μακιγιάζ και θα σέβεται την επιδερμίδα του προσώπου σου. Το Bioderma Sensibio H20 Νερό Καθαρισμού Προσώπου/Ματιών,  προσφέρει απαλό καθαρισμό και ντεμακιγιάζ στο πρόσωπο και στα μάτια. Τα μικύλλια του δερματολογικού νερού καθαρισμού Micellaire Sensibio H2O εγκλωβίζουν αποτελεσματικά τους ρύπους, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα του υδρολιπιδικού φιλμ της επιδερμίδας. Η αφρώδης ενυδατική κρέμα καθαρισμού Vichy Purete Thermale, καθαρίζει και απομακρύνει τους ρύπους, ενώ παράλληλα περιποιείται την επιδερμίδα. 
Next step, ενυδάτωση. Η φροντίδα προσώπου Aqualia Thermal με ελαφριά υφή αναπληρώνει την ενυδάτωση στην ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα ενώ για πιο εντατική ενυδάτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ορό προσώπου βαθιάς ενυδάτωσης, όπως το Vichy Aqualia Thermal serum.

Extra Tip! Μάλιστα, ένα trick που ακολουθούν πολλοί makeup artists για να δώσουν φυσική λάμψη στην επιδερμίδα πριν ξεκινήσουν το μακιγιάζ, είναι να προσθέτουν ελάχιστες σταγόνες από ένα ελαφρύ έλαιο προσώπου μέσα στην ενυδατική κρέμα και έπειτα να την απλώνουν στα ζυγωματικά, το πηγούνι και ψηλά στη γραμμή του μετώπου. 


2. Η σωστή απόχρωση  

Η επιλογή της ιδανικής απόχρωσης foundation για τη δική σου επιδερμίδα είναι αναμφίβολα ένα από τα κλειδιά για αυτό το φυσικό, φρέσκο αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε! Σε ότι αφορά στην επιλογή της απόχρωσης, οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάζετε τις διάφορες αποχρώσεις στο φυσικό φως, απλώνοντας κατά μήκος της κάτω γνάθου και προς το λαιμό.  Έτσι, θα καταλήξετε στην απόχρωση foundation που ταιριάζει απόλυτα στην δική σας επιδερμίδα για μια ιδανική βάση μακιγιάζ.

 

3. Η κατάλληλη σύνθεση 

Η επιλογή της κατάλληλης σύνθεσης foundation που θα έρθει και θα ταιριάξει στις ανάγκες του δέρματός σου, είναι ένα ακόμα από τα μυστικά για άψογο αποτέλεσμα. Για την επιλογή της κατάλληλης σύνθεσης ώστε να βρεις το ιδανικό-για σένα-foundation, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν τρεις βασικούς παράγοντες: 1. τον τύπο της επιδερμίδας σου, 2. το βαθμό κάλυψης και 3. το τελείωμα που επιθυμείς να επιτύχεις.

Με βάση αυτά:  
Αν έχεις επιδερμίδα με τάση για λιπαρότητα, δοκίμασε προϊόντα που βοηθούν στην εξουδετέρωση της γυαλάδας και των ορατών πόρων και που υπόσχονται φυσική κάλυψη και ματ τελείωμα.  
Αν κινείσαι συνεχώς μέσα στην πόλη και εκτίθεσαι στην ηλιακή ακτινοβολία και τους ρύπους, δοκίμασε ένα foundation που προσφέρει υψηλή κάλυψη, φυσικό αποτέλεσμα και που διαθέτει αντηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικά συστατικά, που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και την πρόωρη γήρανση. 
Αν θέλεις ένα foundation που θα σε απαλλάξει από το άγχος του ρετούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκίμασε προϊόντα που η σύνθεσή τους εξασφαλίζει σταθερότητα που φτάνει τις 24 ώρες (!) και αντιστέκεται στην υγρασία, τον ιδρώτα και τη ζέστη.

Επίλεξε την απόχρωση και τη σύνθεση που ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επώνυμων foundation στο Parapharmacie.

 
4. Η σωστή εφαρμογή 

Aυτό που έχει σημασία τελικά στη σωστή εφαρμογή του foundation, είναι το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και φωτεινό και όχι τόσο ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσεις σε αυτό. Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις την εφαρμογή του foundation χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου, αν αισθάνεσαι πως έτσι θα έχεις καλύτερο έλεγχο. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάς 3 βασικά tips
- να απολυμαίνεις τα χέρια σου σχολαστικά πριν ξεκινήσεις να πιάνεις το πρόσωπό σου,
- πριν την εφαρμογή να «ζεστάνεις» ελαφρά το foundation στα δάχτυλά σου, και
- άπλωσε το foundation με απαλές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, κάνοντας καλό blending. 

Αν προτιμάς τα πινέλα, επίλεξε ένα ειδικό πινέλο foundation με συνθετική τρίχα και άπλωσε το προϊόν κάνοντας buffing, εξασφαλίζοντας πως θα πάρεις την κάλυψη που θέλεις αλλά πάντα με παρονομαστή το φυσικό look. Στο parapharmacie θα βρεις πινέλα για όλες τις ανάγκες του μακιγιάζ σου σε μοναδικές προσφορές.