Καλάθι

0

0,00 €

Πώς θα κρατήσετε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο για ώρες!


από Parapharmacie.com.cy στα Μακιγιάζ
Ιανουάριος 15 2021         3 Λεπτά ανάγνωσης

Το μακιγιάζ μπορεί να αναδείξει ιδανικά τις λεπτομέρειες του προσώπου μιας γυναίκας, προσφέροντάς της μοναδική λάμψη. Καθώς, όμως, οι υποχρεώσεις τρέχουν και εκείνη ακολουθεί ένα απαιτητικό εικοσιτετράωρο, το λιγότερο που επιθυμεί είναι να ανησυχεί για τη σταθερότητα του μακιγιάζ της. Με τόσα πολλά να γίνουν μέσα στην ημέρα, το να μπορείς να ανανεώνεις ανά μικρά χρονικά διαστήματα το μακιγιάζ μοιάζει πολυτέλεια, οπότε σού βρήκαμε τα καλύτερα προϊόντα που θα σου εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα σταθερό, αναλλοίωτο και το ίδιο εντυπωσιακό ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλές ώρες.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, ακόμα κι αν χρειαστεί να αφιερώσεις λίγα παραπάνω λεπτά στην αρχή της ημέρας σου. Η προσπάθεια θα σε δικαιώσει, καθώς θα δημιουργήσεις όχι μόνο ένα αρμονικό αισθητικά αποτέλεσμα, αλλά θα διατηρήσεις παράλληλα και την υγεία της επιδερμίδας σου, συνθήκη πολύ σημαντική αν αναλογιστείς πως το δέρμα σου θα συνυπάρξει με τα προϊόντα μακιγιάζ για πολλές ώρες. 


• Σωστός καθαρισμός και ενυδάτωση της επιδερμίδας 

Όταν επιδιώκουμε να κρατήσουμε το μακιγιάζ μας για πολλές ώρες φρέσκο, η μεγάλη διαφορά γεννιέται από το ίδιο το δέρμα. Γι' αυτόν το λόγο, ξεκινάμε πάντα τη δημιουργία του μακιγιάζ με τον σωστό καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε άλλο προϊόν, καθαρίζουμε βαθιά το πρόσωπό μας, με ένα συμβατό με το pH της επιδερμίδας του προσώπου μας προϊόν, ώστε να το απελευθερώσουμε από πιθανά υπολείμματα αλλά και τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα που θα λειτουργήσουν ως ασταθής βάση για το νέο μας μακιγιάζ. Αντίθετα, ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα, που αντανακλά υγεία και ανεπιτήδευτη λάμψη, είναι η καταλληλότερη φυσική ενίσχυση για να το υποστηρίξει. 


• Διάλεξε σοφά ένα καλό primer 

Ο ιδανικός πρόδρομος του foundation δεν είναι άλλος από το primer, που εφαρμόζεται στο καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα σου. Είτε σε μορφή κρέμας είτε σε τζελ, η χρήση του αποσκοπεί στο να προσδώσει τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα στο μακιγιάζ σου, προστατεύοντας τις ατέλειες και τα ευπαθή σημεία του προσώπου σου από την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα προϊόντα του μακιγιάζ. Θα λέγαμε, πραγματικά, πως το primer απλώνει ένα προστευτικό διάφανο φιλμ στο πρόσωπό σου, για να υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο τα επόμενα στάδια.


• Προτίμησε ένα foundation που αγαπά την επιδερμίδα σου

Αφού έχεις ολοκληρώσει την προεργασία, έχει έρθει η στιγμή να εφαρμόσεις το foundation. Επειδή, όμως, στόχος μας είναι η πολύωρη διάρκεια, φρόντισε να επιλέξεις ένα make-up που αφήνει το δέρμα σου να αναπνέει, χωρίς να προδίδει όμως την ανάγκη σου για πλήρη κάλυψη. Ανάλογα με το τι σου ταιριάζει ως αποτέλεσμα αλλά και ως εφαρμογή, θα βρεις foundation σε υγρή, κρεμώδη αλλά και compact μορφή, με διαφορετικές βάσεις από νερό, σιλικόνη ή έλαια. Άπλωσέ το προσεκτικά στο πρόσωπό σου με ένα πινέλο, ένα σφουγγαράκι ή ακόμα και με τα δάχτυλα, φροντίζοντας να καλύψεις κυρίως τα πιο σκοτεινά σημεία που θέλεις να φωτίσεις και τα οποία θα υποδεχτούν αργότερα τις σκιές ματιών, το cheek blush ή το κραγιόν. Εφόσον θέλουμε μεγάλη διάρκεια, διάλεξε ένα foundation με ματ αποτέλεσμα για να μπορείς να το υποστηρίξεις όλες τις ώρες της ημέρας χωρίς να ανησυχείς για γυαλάδες. Απόφυγε τις πολλές στρώσεις make-up καθώς επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου και κάνουν όλο το αποτελέσμα να φαίνεται εύθραυστο και ανομοιόμορφο.


• Εμπιστεύσου τους σταθεροποιητές μακιγιάζ

Τα setting sprays αποκτούν σιγά σιγά τη θέση που τους αξίζει στο νεσεσέρ μιας γυναίκας που αγαπά ένα τέλειο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια. Με ελεγμένη, ανάλαφρη και φυσική σύνθεση που τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, όπως υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα φυτών, νερό, αλλά και ηλεκτρολύτες, φιξάρει το συνολικό αποτέλεσμα σταθεροποιώντας το για πολλές ώρες. Το εφαρμόζεις αφού έχεις ολοκληρώσει το μακιγιάζ, αλλά πριν την εφαρμογή της μάσκαρας, ψεκάζοντας σε απόσταση περίπου 20-30 εκ. από το πρόσωπό σου. Οι σταθεροποιητές χαρίζουν λάμψη, ενυδάτωση αλλά και προστασία στο μακιγιάζ σου καθώς λειτουργούν σαν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στη ρύπανση και την κούραση. 

Αν θέλεις να έχεις, λοιπόν, ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώσει για πολλές ώρες την προσπάθειά σου, στο Parapharmacie θα βρεις όλα όσα θα σε κάνουν να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι υπέροχη όλη μέρα! Μην κάνεις, λοιπόν, εκπτώσεις στην ποιότητα και διάλεξε επώνυμα προϊόντα που θα φωτίσουν το πρόσωπό σου και θα λατρέψουν την επιδερμίδα σου!

Περισσότερα tips για μακιγιάζ εδώ