Καλάθι

0

0,00 €

Πώς να περιποιηθείτε το μωράκι σας κατά και μετά το μπάνιο!


από Parapharmacie.com.cy στα Βρεφική Φροντίδα
Φεβρουάριος 15 2021         3 Λεπτά ανάγνωσης

Θέλεις να του προσφέρεις το καλύτερο και καθημερινά ενημερώνεσαι για πρακτικές που θα του χαρίζουν όλο και μεγαλύτερα χαμόγελα. Ακόμα και συνήθειες που γνώριζες χρόνια, αλλάζουν χαρακτήρα και σε προσκαλούν σε έναν νέο συναρπαστικό κόσμο. Αυτόν που πρωταγωνιστής είναι το μονάκριβό σου μωράκι! Είσαι, λοιπόν, νέα μητέρα και όλα σου μοιάζουν τόσο όμορφα αλλά και τόσο... καινούρια; Διάβασε πώς μπορείς να δώσεις στο μωρό σου την πιο όμορφη εμπειρία χαλάρωσης, χαρίζοντάς του ένα απολαυστικό μπανάκι!

Όπως όλοι μας, το μπάνιο ωφελεί όχι μόνο στην καθαριότητα, αλλά και στην περιποίηση του σώματός μας, απαλλάσσοντάς μας από τους ρύπους της καθημερινότητας και τους μικροσκοπικούς παθογόνους οργανισμούς. Και μπορεί το μωράκι σου να μην εκτίθεται πολύ στο περιβάλλον και να προσέχεις την υγεία του και τις ιώσεις (και καλά κάνεις!), όμως το μπάνιο του είναι ευεργετικό γιατί το αναζωογονεί, το ηρεμεί και σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η φροντίδα σώματος μπορεί να καταπραΰνει μέχρι και τις ενοχλήσεις που νιώθει από τους κολικούς

Πριν ξεκινήσεις, έχε στο μυαλό σου πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Οπότε ακόμα και αν οι πρώτες σου φορές ήταν λιγάκι τρομακτικές γιατί δεν ήξερες πώς να το κάνεις σωστά, η τήρηση μιας συγκεκριμένης ρουτίνας θα σε απαλλάξει προκαταβολικά από πολύ άγχος την επόμενη φορά. 

Πάμε να δούμε, λοιπόν, μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να δώσουμε στο μωρό μας αυτήν την υπέροχη εμπειρία!

Πριν ξεκινήσεις:

• Φρόντισε να έχεις συγκεντρωμένα δίπλα σου όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για το μπανάκι του, ώστε να μην το αφήσεις δευτερόλεπτο μόνο του στο νερό. Σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγαράκι, πετσέτα, λαδάκι, ρουχαλάκια ή πυτζαμάκια, αλλά και τα αγαπημένα του... υδρόβια παιχνίδια πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση που μπορείς εύκολα να καλύψεις με μια απλή κίνηση του χεριού, χωρίς καν να γυρίσεις το κεφάλι. Βεβαιώσου πως τα έχεις ακουμπήσει σε σταθερή επιφάνεια, ώστε να μην συμβούν μικροατυχήματα.

• Έλεγξε με το εσωτερικό της παλάμης σου ή τον αγκώνα τη σωστή θερμοκρασία του νερού, ώστε να είναι χλιαρό.

• Δημιούργησε ένα ήρεμο και ζεστό περιβάλλον μέσα στο δωμάτιο. 

Κατά τη διάρκεια του μπάνιου:

• Ανάλογα με το πόσο μικρό είναι το μωρό, πρόσεξε τη στάση και τη θέση του κεφαλιού του, όταν το κρατάς στην μπανιέρα. Ασφάλισε το κεφαλάκι του στο μπράτσο σου και κρατώντας το, βάλε λίγο ειδικό σαμπουάν  για μωρά στο κεφαλάκι του. Μην ξεχάσεις να περιποιηθείς τις περιοχές πίσω από τα αυτιά και το λαιμό. Επανάλαβε στο υπόλοιπο σώμα, με ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων καθώς δεν πρέπει να μεταφερθούν μικρόβια. Με το ελεύθερο χέρι σου, πέρασε με το σφουγγάρι νερό πάνω από τις σαπουνισμένες περιοχές, φροντίζοντας να μην πέσει σαπούνι στα ματάκια του γιατί θα το τρομάξει. 

• Μόλις τελειώσεις, αμέσως τύλιξέ το με την πετσέτα και πάρ'το αγκαλιά. Στέγνωσέ το και βάλε του λαδάκι, φροντίζοντας πάλι να το κάνεις τρισευτυχισμένο με την κατάλληλη ενυδάτωση. Χρησιμοποίησε τόση ποσότητα λαδιού όση μπορεί να απορροφήσει το δερματάκι του, χωρίς να γλιστράει. Αν δεν χρησιμοποιείς λάδι, άπλωσε μια ειδικά ελεγμένη βρεφική ενυδατική κρέμα, ειδικά αν το μωρό σου έχει ατοπική δερματίτιδα ή ξηρό δέρμα. 

• Φόρεσέ του, τέλος, την καθαρή πάνα και άλειψε με απαλές κινήσεις μια ειδική αλοιφή για την πρόληψη των συγκαμάτων και των ερεθισμών. Βεβαιώσου πως, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, η αλοιφή είναι χωρίς parabens, μη λιπαρή και υποαλλεργική.

Πέρα από την καθαριότητα, το μπανάκι είναι και μια πολύτιμη ευκαιρία για χάδια, φιλιά, τραγουδάκια και ένας ακόμα αξιαγάπητος τρόπος να συνδεθείς συναισθηματικά μαζί του. Στο Parapharmacie μπορείς να βρεις όλα τα επώνυμα προϊόντα που χρειάζεσαι για τη φροντίδα και την υγεία του μωρού σου, σε απίστευτες προσφορές, προκειμένου να κάνεις κάθε του μπάνιο μια υπέροχη περιπέτεια!

 

Σχετικό άρθρο: https://www.parapharmacie.com.cy/el/blog/enhmerwseis/babycare/