Καλάθι

0

0,00 €

3 + 1 οφέλη της βιταμίνης Ε για το δέρμα σου


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Νοέμβριος 9 2021         2 Λεπτά ανάγνωσης

Οι βιταμίνες αποτελούσαν ανέκαθεν έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία και την ομορφιά μας. Με πλούσια αντιοξειδωτικά, θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά, παρέχουν μια ολοκληρωμένη προστασία στο σώμα μας και στον οργανισμό, φροντίζοντας για την έγκαιρη αναπλήρωση των ουσιών που χάνουμε καθώς κυνηγάμε τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

Ανέκαθεν, λοιπόν, η κοσμετολογία πόνταρε στη δύναμη των βιταμινών προκειμένου να παρασκευάσει και να εμπλουτίσει διαφορετικά προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας για όλο το σώμα. Κυρίαρχη θέση ανάμεσα στις πιο προβεβλημένες βιταμίνες που αγαπά να χρησιμοποιεί η βιομηχανία της ομορφιάς έχει αδιαμφισβήτητα η βιταμίνη Ε. Και αν διαβάσεις παρακάτω τα μοναδικά οφέλη της για την υγεία του δέρματός σου, θα καταλάβεις πολύ εύκολα γιατί.


1. Προστατεύει το δέρμα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες

Το οξειδωτικό στρες από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον ήλιο αλλά και το άγχος, έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που απαντά ο οργανισμός μας. Η βλαπτική ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών αντανακλάται, εκτός των άλλων, και στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα αυτό να δείχνει θαμπό, να γερνά πρόωρα, να μην αναπνέει σωστά, να γίνεται συλλέκτης παθογόνων που οδηγούν σε πλήθος δερματικών παθήσεων και μολύνσεων. Η βιταμίνη Ε δρα προστατευτικά μιας και ενισχύει την προσαρμοστικότητα των δερματικών κυττάρων ώστε να απωθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τους ρύπους και τους παθογόνους εισβολείς πριν αυτοί διεισδύσουν στις βαθύτερες δερματικές στοιβάδες και επηρεάσουν τους δερματικούς ιστούς. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα μας και φαίνεται και είναι υγιές και λαμπερό.

 
2. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση

Η επάρκεια του οργανισμού σε βιταμίνη Ε συνεπάγεται τον διαρκή ανεφοδιασμό του δέρματος με όλα τα θρεπτικά συστατικά που το κρατούν ενυδατωμένο και εύπλαστο. Η εύκολη απορρόφησή της από τον οργανισμό συντελεί στην αναζωογόνηση των δερματικών κυττάρων, μιας και αποτελεί τον καλύτερο τροφοδότη τους σε κολλαγόνο.


3. Βοηθά στην επούλωση των πληγών

Είναι γνωστή η αναπλαστική δύναμη της βιταμίνης Ε στις δερματικές παθήσεις, μιας και αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία και αναχαιτίζει την επέκταση των μικροφλεγμονών στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθά τον οργανισμό να εστιάσει όχι στο στάδιο της επούλωσης της πληγής, δημιουργώντας νέους και ανθεκτικότερους ιστούς στο εν λόγω σημείο. Δεν είναι τυχαίο που η βιταμίνη Ε συναντάται, άλλωστε, σε πολλές αναπλαστικές κρέμες που προορίζονται όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, αλλά και δερματικών αυτοάνοσων ή της ακμής.

 

4. Καταπραΰνει τις φλεγμονές του δέρματος

Όπως είπαμε και πριν, η βιταμίνη Ε δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος, με αποτέλεσμα να αποκρούει δραστικά τυχόν επιθέσεις από παθογόνα μικρόβια. Με τον ίδιο τρόπο, βοηθά στην καταπράυνση των φλεγμονών που προέρχονται από την έκθεση σε αυτά, επιταχύνοντας έτσι την καλύτερη αποκατάσταση του δέρματος στα προβληματικά σημεία.  
 

Αν εντυπωσιάστηκες με τις παραπάνω ιδιότητες, μπορείς τώρα να βρεις στο Parapharmacie μοναδικές προσφορές σε υπέροχα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς κατάλληλα εμπλουτισμένα με βιταμίνη Ε. Από αντιρυτιδικές σειρές μέχρι αμπούλες, σέρουμ και έλαια, μπορείς να επιλέξεις αυτό που αρμόζει στην ηλικία και στο στυλ ζωής σου ώστε να έχεις την ευκαιρία να αναπλάσεις το πρόσωπο και το δέρμα σου χαρίζοντάς του υγεία, νεανική όψη και ασύγκριτη λάμψη!