Καλάθι

0

0,00 €

5+1 tips για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Ιανουάριος 29 2020         2 Λεπτά ανάγνωσης

Η μόλυνση στη περιοχή των γεννητικών οργάνων δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ειδικά όταν είσαι γυναίκα. Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζεις την ευαισθησία της ευρύτερης περιοχής αυτών. 

Οι μολύνσεις, οι κολπίτιδες και γενικά οι διάφορες φλεγμονές των γεννητικών οργάνων συνήθως οφείλονται σε μικροοργανισμούς που διαταράσσουν την χλωρίδα του γυναικείου κόλπου και πιο συγκεκριμένα τα ωφέλημα βακτήρια που ζουν σε αυτόν. 

Τα περιστατικά αυξάνονται από την άνοιξη μέχρι και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου αφού το καλοκαίρι, η θάλασσα και γενικότερα η ζέστη, ευνοούν την ανάπτυξη κολπίτιδας αλλά και άλλων δερματικών ερεθισμών της ευαίσθητης περιοχής. Όμως  αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να προλάβεις τα αίτια και να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα!

 H γυναικεία ευαίσθητη περιοχή μπορεί να διαθέτει ένα φυσικό σύστημα αυτοκαθαρισμού αλλά είναι σημαντικό να ακολουθείς κάποιες πρακτικές που θα σε προστατεύουν και θα σε κρατούν υγιή. 

Παρακάτω θα βρεις 6 βασικά tips που συντελούν θετικά στη διατήρηση της υγείας σας και στην περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής.

Γυναικολόγος

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς τον τακτικό έλεγχο και την προληπτική επίσκεψη στον γυναικολόγο σου και να ζητάς την συμβουλή του. 

Σωστά Εσώρουχα

Προτίμησε βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Καλό θα είναι αυτά να πλένονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, χωρίς την προσθήκη μαλακτικού.  Σιδέρωνε πάντα τα εσώρουχά σου. 

Άνετα Ρούχα

Προτίμησε άνετα, όχι σφικτά ρούχα και άλλαξέ τα αμέσως μετά τη βόλτα ή τη δουλειά καθώς ο ιδρώτας μπορεί να οδηγήσει σε κολπικές μολύνσεις.

Γιαούρτι στη Διατροφή 

Το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των μυκητιάσεων καθώς τα προβιοτικά που περιέχονται σε αυτό μπορούν να σε προστατεύσουν.

Καθημερινός Καθαρισμός

Και φυσικά μην αμελείς τον καθημερινό και προσεκτικό καθαρισμό.  

Extra Tip: Προς αποφυγή μολύνσεων του κόλπου με μικρόβια από το έντερο, ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής θα πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση από εμπρός προς τα πίσω – σημαντικό tip που πρέπει να μάθετε από πολύ νωρίς στην κορούλα σας!

Προσοχή στις Τουαλέτες! 

Οι κοινόχρηστες τουαλέτες  χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους καθημερινά και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων. Να είσαι προσεκτική και να αποφεύγεται η επαφή με τα είδη υγιεινής ενώ καλό είναι να αποφεύγεις και τη χρήση του διαθέσιμου χαρτιού υγείας. Εναλλακτικά, μπορείς να έχεις στη τσάντα σου ένα πρακτικό πακέτο με μαντηλάκια καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής.

Δες εδώ εξειδικευμένα προϊόντα για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής.

Και μην ξεχνάς! Η φροντίδα και η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε και να κάνουμε σωστά από πολύ μικρή ηλικία!