Καλάθι

0

0,00 €

Ενυδάτωση: το μυστικό για νεανικό δέρμα ακόμα και τον χειμώνα!


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Ιανουάριος 12 2022         3 Λεπτά ανάγνωσης

O Γενάρης είναι εδώ και το κρύο δίνει το δικό του δυναμικό “παρών” στο χειμωνιάτικο σκηνικό. Σε αυτές τις συνθήκες παγωνιάς, το δέρμα μας, ως σύνολο ζωντανών ιστών που ανταποκρίνονται δυναμικά στα εξωτερικά ερεθίσματα, αλλάζει και είναι πολύ πιθανόν να παρατηρήσουμε αυτούς τους μήνες εντονότερη ξηροδερμία. Είναι η απάντηση του οργανισμού μας στις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής που αφυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν να ξεφλουδίζει και να ερεθίζεται περισσότερο, ειδικά στα σημεία που έχουν άμεση επαφή με το κρύο, όπως χέρια, μύτη, χείλη και γενικά πρόσωπο.

Οι μικρές πληγές, η φαγούρα, η ερυθρότητα και τα ξεφλουδίσματα είναι οι πιο συχνές συνέπειες της εποχικής αυτής ξηροδερμίας, για αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να φροντίζουμε να ενυδατώνουμε το δέρμα μας με την ίδια σχολαστικότητα και προσοχή όσο το καλοκαίρι. 

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσεις καλύτερα την αφυδάτωση του δέρματός σου και να του προσφέρεις μια πλούσια ασπίδα προστασίας ενάντια στο κρύο.

 

• Αντικατάστησε τη λοσιόν ενυδάτωσης με μια πιο πλούσια κρέμα ή ένα body butter

Η αξία μιας καλής ενυδατικής είναι αδιαμφισβήτητη, δεν είναι όμως ίδιες οι απαιτήσεις της επιδερμίδας μας όλον τον χρόνο. Για αυτόν το λόγο, χρειαζόμαστε διαφορετικό επίπεδο θρέψης και ενυδάτωσης απέναντι  στις συνθήκες του καλοκαιριού και διαφορετικό απέναντι στο χειμώνα και το κρύο. Για να απολαύσεις, λοιπόν, μια βαθιά ενυδάτωση το χειμώνα που θα θωρακίσει το δέρμα σου στις χαμηλές θερμοκρασίες και θα διατηρήσει την επιθυμητή υγρασία και πλαστικότητα των βαθύτερων δερματικών στιβάδων, επίλεξε μια πιο πλούσια σύνθεση ενυδατικής που θα κρατήσει περισσότερο χρόνο στο δέρμα. Ιδανικό για αυτόν το σκοπό είναι και ένα body butter που λόγω της πυκνής του σύνθεσης και της σταθερής υφής κρατά περισσότερο, απορροφάται καλύτερα και αποτελεί τέλεια μείξη θρεπτικών ελαίων και συστατικών. 

 

• Απόφυγε τα καυτά ντους

Μπορεί ένα ζεστό μπάνιο να φαντάζει ό,τι καλύτερο όταν ο καιρός έξω είναι κρύος, τα καυτά ντους όμως δημιουργούν ερεθισμούς στο δέρμα που ενισχύουν την τάση του για ξηροδερμία και επιβαρύνουν τις περιοχές που έχουν ήδη ξεφλουδίσματα. Προτίμησε χλιαρές θερμοκρασίες για να μπορέσουν οι πόροι του δέρματος να αναπνεύσουν καλύτερα. 

 

• Κάνε απολέπιση και τον χειμώνα

Τα προϊόντα μακιγιάζ αλλά και οι ρύποι της πόλης αφήνουν το δικό τους βλαβερό κατάλοιπο στην επιδερμίδα μας. Πέρα από τον καθημερινό καλό καθαρισμό του προσώπου και των σημείων του σώματος που εκτίθενται στον αέρα, είναι απαραίτητη και η απολέπιση για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να ανοίξουν οι πόροι. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις ανεπιθύμητες γυαλάδες και σταματάς τη δημιουργία σμήγματος που καταλήγει στα αντιπαθητικά σπυράκια και στην ακμή. 

 

• Προτίμησε ένα serum ή μια ενυδατική με Βιταμίνη Ε

serum λόγω της συμπυκνωμένης σύστασής τους παρουσιάζουν βαθύτερη διείσδυση ακόμα και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, όπου δεν μπορούν να φτάσουν οι απλές κρέμες. Τα δραστικά συστατικά των ορών βοηθούν το δέρμα να επιδιορθώσει τους κατεστραμμένους ιστούς του γρηγορότερα, για αυτό και πολλά serum περιέχουν εκτός των άλλων και βιταμίνη Ε, γνωστή για τις αναπλαστικές της ιδιότητες. Αν πάλι δεν θέλεις να αποχωριστείς την ενυδατική σου, προτίμησε κάποια με ενισχυμένη σύνθεση, ανάλαφρη υφή για γρηγορότερη απορρόφηση και φυσικά.

 

 

• Μην αμελείς τα χέρια σου

Μοιραία το χειμώνα, τα χέρια μας είναι το περισσότερο εκτεθειμένο στον αέρα και την παγωνιά σημείο του σώματός μας. Εκτός από μαλακά και υποαλλεργικά γάντια που μπορείς να φορέσεις για να τα προστατεύσεις τις πιο κρύες μέρες, φρόντισε να απλώνεις τακτικά (τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα) μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών για να αποφύγεις τα σκασίματα και τους ερεθισμούς. 

 

Υιοθετώντας απλές πρακτικές και εντάσσοντας μικρές αλλά καίριες προσθήκες στη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης που ακολουθούμε, μπορούμε να ενισχύσουμε αποφασιστικά τη φυσική υγρασία του δέρματός μας. Με τα επώνυμα προϊόντα και τις προσφορές του Parapharmacie, μάλιστα, βάζουμε στόχο τη βαθιά ενυδάτωση σε σώμα και πρόσωπο και δημιουργούμε την πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας για το δέρμα μας απέναντι στο κρύο!