Καλάθι

0

0,00 €

Πώς να Τονώσουμε το Ανοσοποιητικό Μας Σύστημα για το Χειμώνα


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Νοέμβριος 10 2020         3 Λεπτά ανάγνωσης

Οι μέρες του χειμώνα καταφτάνουν, οι θερμοκρασίες πέφτουν αργά μα σταθερά διαμορφώνοντας συνθήκες που ευνοούν τα κρυολογήματα και τις εποχιακές ιώσεις... Δεν υπάρχει λόγος, όμως, απλά να παραδοθούμε στις διαθέσεις και τις ιδιοτροπίες του καιρού και της εποχής! Ενισχύοντας από τώρα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μπορούμε να θωρακίσουμε την υγεία μας ενάντια στις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Παρακάτω θα ανακαλύψετε 4 βασικά tips που θα βοηθούν στη θωράκιση του οργανισμού σας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
 
Τρόπος 1: Γεύματα Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά 
Δεν θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς πως ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού του είναι να βελτιώσει τις συνήθειες της διατροφής του. Το θέμα είναι να κάνει τις σωστές διατροφικές επιλογές: φρούτα (ειδικά τα εσπεριδοειδή και τα ακτινίδια) και λαχανικά (κόκκινες πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι, σκόρδο) -βιολογικά και εποχής κατά προτίμηση-, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, ψάρια και άπαχο λευκό και κόκκινο κρέας είναι το καλύτερο δυνατό θεμέλιο για υγιεινά γεύματα που θα πλημμυρίσουν το σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που του είναι απαραίτητα .Φροντίστε, επίσης, να ενυδατώνετε σωστά το σώμα σας: να πίνετε άφθονο νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας (ακόμη κι αν δεν αισθάνεστε έντονο το αίσθημα της δίψας) και εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο ορισμένες τροφές γνωστές για την πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και τις μοναδικές θεραπευτικές τους ιδιότητες όπως, το μέλι, τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το γιαούρτι και διάφοροι ανάλατοι ξηροί καρποί, ιδίως τα αμύγδαλα και οι ηλιόσποροι. Δεν είναι, όμως, σημαντικό μόνο το τι τρώτε, αλλά και το τι δεν τρώτε: αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζάχαρη, μιας και αποτελεί την καλύτερη «τροφή» για φλεγμονές κάθε είδους, όπως και επεξεργασμένες τροφές, που συνήθως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και χημικά συντηρητικά. 

Τρόπος 2: Ασκηθείτε για Έναν Υγιεινό Τρόπο Ζωής 
Πολλοί ακούν τη λέξη «άσκηση» ή «γυμναστική» και το μυαλό τους πάει αμέσως σε εξοντωτικά προγράμματα σε γυμναστήρια, με βάρη και personal trainers. Για τη διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης στο σώμα σας απαιτούνται πολύ λιγότερα: 20–30 λεπτά ήπιας άσκησης 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για την αποτελεσματικότερη αποτοξίνωση του σώματος, την επιτάχυνση του μεταβολισμού και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των λευκών αιμοσφαιρίων (των φρουρών της υγείας μας) στο αίμα μας. 

Τρόπος 3: Βιταμίνες
Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Πχ. 
-Βιταμίνη C που θα βρείτε σε τροφές όπως πορτοκάλι, grapefruit, μανταρίνι, ή κόκκινες πιπεριές, papaya.
-Βιταμίνη D που θα βρείτε σε τροφές όπως τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, το συκώτι, λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες και οι κρόκοι αυγών.                                        
-Ο ψευδάργυρος που μπορείτε να λάβετε τρώγοντας άπαχο κρέας, πουλερικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, σουσάμι, ταχίνι, κολοκυθόσπορους και καρπούς. 
Ακόμα, και η βιταμίνη Α βοηθάει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και θα τη βρείτε στις γλυκοπατάτες, τα καρότα, το σπανάκι, τις κόκκινες και πράσινες  πιπεριές, τα αχλάδια και τα αυγά.
 
Τρόπος 4: Κοιμηθείτε Καλά
Τέλος, ο ύπνος, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ο χορταστικός, επαρκής ύπνος. 7-8 ώρες καλής νυχτερινής ξεκούρασης επιτρέπουν στο σώμα να επιδιορθώσει τους φθαρμένους ιστούς, να καταπολεμήσει φλεγμονές και ιώσεις και να ενισχύσει την άμυνά του. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε τη χρήση αιθέριων ελαίων, ειδικά τη λεβάντα. Μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι σας ή στον χώρο όπου κοιμάστε θα καταπραΰνουν το νευρικό σας σύστημα και θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε έναν πολύ πιο ξεκούραστο και βαθύ ύπνο. Η πρόληψη, η σωστή υγιεινή και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό είναι μερικά από τα κλειδιά για να απολαύσετε τον χειμώνα μακριά από κρυολογήματα και ιώσεις. 

Στο Parapharmacie μπορείτε να ανακαλύψετε μια τεράστια γκάμα προϊόντων ενάντια στο κρυολόγημα και να πραγματοποιήσετε τις αγορές εύκολα και με ασφάλεια online, από την άνεση του σπιτιού σας!