Καλάθι

0

0,00 €

Πώς να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία τον χειμώνα


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Νοέμβριος 9 2021         2 Λεπτά ανάγνωσης

Το τσουχτερό κρύο του χειμώνα έχει άμεσο αντίκτυπο στο  δέρμα μας, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ψυχρός αέρας αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας. Το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό, εύθραυστο και λεπτό. Εξαιτίας της ξηρότητας μπορεί πολλές φορές να αισθανόμαστε το δέρμα μας να μας «τραβάει» και κάποια σημεία όπως τα χείλη, τα χέρια και γύρω από τη μύτη να ξεφλουδίζουν.. Εδώ δεν θα πρέπει να αγνοούμε, ότι οι ιώσεις και τα κρυώματα του χειμώνα, ταλαιπωρούν επιπλέον την επιδερμίδα και κάνουν πολλές φορές το δέρμα να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

Αν και εποχική, η ξηροδερμία αυτή μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά ενοχλητική ακόμα και επώδυνη σε μερικές περιπτώσεις. Καθώς το δέρμα αναζητά τη χαμένη του υγρασία, νιώθουμε να μας τραβά ή να δημιουργεί μικρές πληγές. Για αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να προλαμβάνουμε ή και να αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση και τα ενοχλητικά συμπτώματά της. 


1. Απόφυγε το πολύ καυτό νερό

Όσο ανακουφιστική κι αν είναι η αίσθηση του ζεστού νερού στο σώμα τις παγωμένες ημέρες, η παρατεταμένη χρήση καυτού νερού στο ντούς αφυδατώνει επιπλέον την επιδερμίδα και ευνοεί την επιδερμική χαλάρωση. Για το λόγο αυτό συνίσταται η επιλογή χλιαρού νερού.


2. Χρησιμοποίησε ήπιο καθαριστικό προσώπου

Για το πρόσωπό μας πρέπει πάντα να επιλέγουμε ένα ειδικό καθαριστικό, με ουδέτερο pH και δερματολογικά ελεγμένα συστατικά. Αποφεύγουμε σαπούνια χεριών ή σώματος, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες, περιλαμβάνουν οινόπνευμα και οδηγούν σε δερματική ξηρότητα. Επιλέγουμε ένα καθαριστικό ανάλογα με τις ανάγκες τις δικής μας επιδερμίδας, που δεν προκαλεί επιπλέον ξηρότητα στο δέρμα μας.


3. Σωστή ενυδάτωση σώματος

Μπορεί ο ήλιος να μην είναι πια τόσο φωτεινός, όμως εξίσου επιβαρυντικό ρόλο στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων υγρασίας στην επιδερμίδα μας παίζει και το κρύο. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η χρήση ενυδατικής κρέμας στο σώμα και τα χέρια, ιδιαίτερα μετά το ντους και πριν τον νυχτερινό ύπνο. Επιλέγουμε κρέμες πλούσιες σε βιταμίνη Ε, αμυγδαλέλαιο, πανθενόλη και βούτυρο καριτέ. Στα χέρια η εφαρμογή της κρέμας πρέπει να γίνετε περισσότερες φορές την ημέρα.

 

4. Σωστή διατροφή

Το χειμώνα θωρακίστε τον οργανισμό σας απέναντι στις εποχικές ιώσεις ενισχύοντας την άμυνά του μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή. Το μεσογειακό μοντέλο διατροφής είναι και το καλύτερο, καθώς συνδυάζει ποικιλία τροφών με πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και σημαντικέςαντιοξειδωτικές/αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που κάνουν το δέρμα μας να λάμπει από υγεία και ομορφιά. Δοκίμασε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου πράσινα λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C, ρόδια που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου (και είναι ό,τι καλύτερο αυτή την εποχή), αυγά, με υπερπολύτιμες βιταμίνες Α, Ε, Β5 και D, όπως και καρύδια που διαθέτουν τα υπερπολύτιμα για την υγεία του δέρματος ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

 

Φέτος το χειμώνα, λοιπόν, δεν αφήνουμε το δέρμα μας στις διαθέσεις του καιρού και φροντίζουμε για την υγεία και την ομορφιά του. Στο Parapharmacie μάς περιμένουν τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα ενυδάτωσης για τα μαλλιά, τα χέρια και τα χείλια, έτσι ώστε το δέρμα μας να μη… σκάει για τίποτα!