Καλάθι

0

0,00 €

3 + 1 συμβουλές για υγιή μαλλιά και το φθινόπωρo


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Οκτώβριος 7 2021         4 Λεπτά ανάγνωσης

Τα μαλλιά σου πρωταγωνίστησαν όλο το καλοκαίρι σε αμέτρητες βουτιές, βραδινές βόλτες αλλά και φωτογραφίες που θα συνοδεύουν για πάντα τις καλοκαιρινές σου αναμνήσεις. Έχει έρθει, λοιπόν, η στιγμή να τους ανταποδώσεις τη χάρη και να φροντίσεις το φθινόπωρο για τη σωστή αναδόμησή τους. Η αλλαγή του καιρού συντείνει στην εποχική τριχόπτωση, μέρος και αυτή της απαραίτητης ανασύστασης των τριχοθυλακίων. Για να μπορέσει, όμως, να γίνει σωστά αυτή η επιθυμητή ανανέωση, χρειάζεται σταδιακή προσαρμογή στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας της οποίας οι αγχώδεις ρυθμοί πολλές φορές έχουν αντίκτυπο και στην εμφανισή των μαλλιών μας.

Για να μπορείς, λοιπόν, να τα χαίρεσαι λαμπερά και υγιή, ακολούθησε τα παρακάτω tips που στοχεύουν στην προστασία και τη φροντίδα τους από τη ρίζα έως τις άκρες.  

 

1. Tips ενάντια στην εποχική τριχόπτωση

Όπως προαναφέραμε, το καλοκαίρι τα μαλλιά μας έζησαν έντονες στιγμές κάτω από την αφόρητη ζέστη του ήλιου, μέσα στο αλάτι της θάλασσας αλλά και από τα προϊόντα hair styling. Είναι, λοιπόν, φυσικό ο Σεπτέμβρης να τα βρίσκει άτονα, θαμπά και ταλαιπωρημένα. Η αφυδάτωσή τους οδηγεί σε σταδιακή ξηρότητα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται όλο πιο λεπτά και εύθραυστα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η τριχόπτωση θεωρείται το φθινόπωρο μια δυσάρεστη όσο και αναμενόμενη πραγματικότητα. Ανάλογα με το μέγεθος της τριχόπτωσης, οφείλουμε να λάβουμε και τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε την έκτασή της. Ξεκινώντας από μια εμπλουτισμένη διατροφή, προσλαμβάνουμε ωφέλιμα για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής συστατικά όπως σίδηρο, σύμπλεγμα βιταμινών Β, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες και Ωμέγα3 λιπαρά. Οι συγκεκριμένες ουσίες φροντίζουν ώστε να γίνεται σωστά η μεταφορά των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στα τριχοθυλάκια, δυναμώνοντας παράλληλα τις ρίζες και επαναδομώντας τα σπασίματα τις άκρες. Εξόπλισε, λοιπόν, τα ράφια και το ψυγείο σου με κόκκινο κρέας, συκώτι, σολομό, ξηρούς καρπούς και φυσικά όλων των λογιών τα πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα που ιδιαίτερα το φθινόπωρο μας προσφέρονται απλόχερα. Κοντά σε αυτά, μπορείς επίσης να αναζητήσεις εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας και ολοκληρωμένα συστήματα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης όπως serum, έλαια, λοσιόν, ορούς και αμπούλες για να τις εφαρμόσεις τοπικά και κατευθείαν στις ρίζες. Εξίσου εστιασμένη δράση θα έχεις και αν χρησιμοποιήσεις μια συμπληρωματική θεραπεία με κάποιο ειδικά μελετημένο σαμπουάν, εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες και βιταμίνες, κατά της εποχιακής τριχόπτωσης.

 

  1. Καταπολέμησε το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα

Αν τα μαλλιά σου κόβονται στις άκρες ή και σε άλλα μήκη, αποκαλύπτουν μια σοβαρή, αλλά ευτυχώς αναστρέψιμη, διαταραχή στην εσωτερική σύσταση της τρίχας την οποία μπορούμε να προλάβουμε. Η ψαλίδα και το σπάσιμο της τρίχας είναι ικανά να καταστρέψουν τόσο την εμφάνιση όσο και την υγεία των μαλλιών σου. Για αυτό σου προτείνουμε να καθαρίζεις τακτικά, τουλάχιστον κάθε 5-8 εβδομάδες τις άκρες που έχουν σπάσει, φρεσκάροντας την εικόνα των μαλλιών σας καθώς απαλλάσσεστε από το πιο παλιό και πλέον ταλαιπωρημένο κομμάτι της τρίχας. Με ειδικά έλαια και μάσκες μπορείς επίσης να επαναφέρεις την υγρασία στις ξηρές άκρες και να αποκαταστήσεις εν μέρει, την όψη τους καθώς περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Επένδυσε επίσης, σε σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης που περιέχουν συμπληρώματα κερατίνης, μια από τις φυσικές και βασικότερες πρωτεΐνες στο εσωτερικό των τριχοθυλακίων της οποίας η ποσότητα φθίνει όσο πιο συχνά λουζόμαστε. Τα σχεδόν καθημερινά λουσίματα καλό είναι, εξάλλου, να αποφεύγονται, γιατί αφαιρούν τη φυσική υγρασία και το φυσικό λίπος της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται άγρια και ξηρά. Μερικές αλλαγές, τέλος, στις συνηθισμένες (αλλά λανθασμένες) κινήσεις στεγνώματος των βρεγμένων μαλλιών μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επίλεξε πάντα να μην τρίβεις με την πετσέτα τα φρεσκολουσμένα και εύθραυστα λόγω του νερού μαλλιά σου, και προτίμησε να τα στεγνώσεις στον φυσικό αέρα. Αν, ωστόσο, βιάζεσαι πολύ, πριν τα υποβάλλεις στο... βασανιστήριο με το πιστολάκι ή σε άλλα προϊόντα styling, φρόντισε να έχεις απλώσει προσεκτικά ένα ειδικό προϊόν για να τα προστατεύσεις από την άμεση έκθεση στη θερμότητα και τις χημικές ουσίες των καλλυντικών προϊόντων. 

3. Επίλεξε τη σωστή βούρτσα μαλλιών

Για να αποφύγεις το σπάσιμο των μαλλιών αλλά και των... νεύρων από τα μαλλιά που δεν ξεμπερδεύονται εύκολα, είναι σημαντικό να έχεις επιλέξει την κατάλληλη για τον τύπο μαλλιών σου βούρτσα. Πέρα από εργονομική λαβή και κατά προτίμηση φυσική τρίχα ή ειδικά σχεδιασμένα ανθεκτικά δοντάκια, πρέπει να ακολουθεί το σχήμα και την καμπυλότητα του κεφαλιού σου. Η ιδανική βούρτσα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα για ίσιωμα, επιτυχημένο φορμάρισμα αλλά και ανώδυνο ξεμπέρδεμα των βρεγμένων μαλλιών. Στην αγορά θα βρεις διαφορετικούς τύπους για να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου. 

 

4.Αγόρασε  προϊόντα κατάλληλα για τις ανάγκες των δικών σου μαλλιών

Μπορεί οι διαφημίσεις να σε εντυπωσιάζουν, αλλά δεν κάνουν όλα τα hair products που βλέπεις στην τηλεόραση για εσένα. Μπορείς φυσικά να πειραματίζεσαι με νέα προϊόντα, αλλά δοκίμασε αρχικά με μικρές ποσότητες ώστε να μην καταλήξεις να βάζεις στα μαλλιά σου κάτι που δεν σου ταιριάζει αλλά το χρυσοπλήρωσες και πρέπει να το χρησιμοποιήσεις απλά για να μην το πετάξεις. Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά σου, συμβουλεύσου έναν έμπειρο hair stylist.

 

Ακολούθησε με συνέπεια τις παραπάνω συμβουλές και κάνε τα μαλλιά σου να λάμπουν από υγεία και ομορφιά. Με την εκπληκτική ποικιλία ολοκληρωμένων σειρών του Parapharmacie μπορείς να το καταφέρεις ακόμα πιο εύκολα. Σαμπουάν, μάσκες-λάδια, conditioner, ειδικές θεραπευτικές αγωγές, φιλικά προϊόντα styling, φυτικές βαφές μαλλιών και οροί κατά της τριχόπτωσης, κάνουν την αναδόμηση και την άψογη εμφάνισή τους κυριολεκτικά του χεριού σου! Αυτό το φθινόπωρο, λοιπόν, τα μόνα που θα πέσουν είναι τα φύλλα των δέντρων και όχι τα υπέροχα και αγαπημένα μαλλιά σου!