Καλάθι

0

0,00 €

3+1 tips άσκησης και διατροφής για το φθινόπωρο


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Οκτώβριος 8 2021         3 Λεπτά ανάγνωσης

Με την επιστροφή από τις διακοπές, το φθινόπωρο αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για να βάλουμε πάλι τη σωστή διατροφή και την άσκηση στο ημερήσιο πρόγραμμά μας. Η εποχή, άλλωστε, ως η κατεξοχήν περίοδος της ανασυγκρότησης και των αποφάσεων,  ευνοεί τα νέα ξεκινήματα για αυτό και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να φροντίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την υγεία του οργανισμού μας. Πέρα από τα αδιαμφισβήτητα σωματικά οφέλη το να διατηρούμε ένα υγιές σώμα βοηθά τρομερά και την ψυχολογία μας, ιδιαίτερα μια μεταβατική περίοδο όπως αυτή του φθινοπώρου όπου χρειαζόμαστε μια ομαλή προσαρμογή και μια νέα φρέσκια προοπτική σε όλους τους τομείς τη ζωής μας.

Γύρισες, λοιπόν, από τις διακοπές και επιθυμείς διακαώς μια ανανέωση που θα σε βάλει δυναμικά στο φθινοπωρινό κλίμα; Ακολούθησε τα παρακάτω tips άσκησης και διατροφής και νιώσε κάθε κύτταρό σου να γεμίζει με ενέργεια!

 

1.Τσέκαρε σωστά τη διατροφή σου

Είναι αλήθεια πως είμαστε ό,τι τρώμε, για αυτό και αν νιώθεις άτονος ή κουρασμένος, η διατροφή σου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις. Πέρα από απαραίτητες πηγές ανεφοδιασμού του οργανισμού με ωφέλιμα συστατικά και βιταμίνες, οι τροφές μας εξασφαλίζουν την ενέργεια και την πνευματική διαύγεια που χρειαζόμαστε για να εκτελέσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, τα πλούσια εποχικά λαχανικά και φρούτα του φθινοπώρου για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου ενόψει του δύσκολου, από άποψη ιώσεων, χειμώνα. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείπουν λαχανικά όπως το μπρόκολο (και αν δεν είσαι fan, υπάρχουν υπέροχες εναλλακτικές συνταγές για να το απογειώσεις), τα καρότα, αλλά και άλλες πολύτιμες πηγές βιταμινών όπως το σπανάκι, η κολοκύθα και το κουνουπίδι, που συμβάλλουν στη γρήγορη και ασφαλή αποτοξίνωση του οργανισμού. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνοδεύεις κάθε σου γεύμα με μια σαλάτα, φροντίζοντας παράλληλα να έχεις για απαραίτητα σνακ μέσα στη μέρα τουλάχιστον τέσσερις μερίδες από αγαπημένα φθινοπωρινά φρούτα όπως μήλα, αχλάδια και ρόδια.

 

2.Εκμεταλλεύσου τον καιρό για την άσκησή σου

Η πολλή ζέστη έχει υποχωρήσει, αλλά ακόμα ο χειμώνας βρίσκεται μακριά, που σημαίνει πως το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε βόλτες στη φύση χωρίς να ιδρώσουμε ή να κρυώσουμε. Απόλαυσε, λοιπόν, τη δροσιά του φθινοπώρου οργανώνοντας, ει δυνατόν, καθημερινές εξορμήσεις για περπάτημα ή τρέξιμο στο κοντινό σου πάρκο. Αν θέλεις να νιώσεις ακόμα πιο ελεύθερος, πάρε το ποδήλατό σου και σχεδίασε off-the-track ποδηλατικές διαδρομές ανακαλύπτοντας φυσικές ομορφιές που θα σε εκπλήξουν! Το Σαββατοκύριακο είναι πάντα η καλύτερη ευκαιρία για μίνι εκδρομές και πεζοπορίες που θα σου χαρίσουν μοναδικές εικόνες και παράλληλα θα σε αναζωογονήσουν ψυχή τε και σώματι.

3.Ενίσχυσε την άμυνα του οργανισμού σου

Με τον χειμώνα προ των πυλών αλλά και την επίσημη έναρξη της περιόδου... των ιώσεων, η ενίσχυση και η φροντίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος οφείλει να είναι προτεραιότητα. Βεβαιώσου πως η διατροφή σου είναι επαρκής και περιέχει όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά συστατικά για την καλή άμυνα του οργανισμού, όπως σπανάκι, καρότα, μαρούλι, μπρόκολο.

 

4. Βρες τη γυμναστική που σου ταιριάζει περισσότερο

Δεν μπορούμε να αφοσιωθούμε σε κάτι αν δεν πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητά του. Σίγουρα σε έχουν κουράσει τα... κηρύγματα για να υιοθετήσεις ένα fitness πρότυπο που ίσως δεν σου ταιριάζει. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να μην προσπαθήσεις να χωρέσεις τη ζωή σου σε κάποιο μοτίβο εκγύμνασης ή διατροφής που δεν έχει φτιαχτεί για εσένα και τις ανάγκες σου. Αν δεν θέλεις να απευθυνθείς σε κάποιον personal trainer, αναζήτησε πληροφορίες για διαφορετικά είδη γυμναστικής που έχουν ευέλικτη ή πιο αυστηρή μορφή, ανάλογα με αυτό που θέλεις και σε διευκολύνει. Το νέο πρότυπο υγιεινής ζωής που επιδιώκεις πρέπει να σε γεμίζει χαρά και όχι να σε αγχώνει. Και αν φυσικά βαριέσαι ή δεν δεσμεύεσαι αρκετά όταν είσαι μόνος σου, επίλεξε ένα πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις παρέα με τον κολλητό, την αδελφή ή ακόμα και τον σύντροφό σου!

 

Με τις παραπάνω συμβουλές είναι βέβαιο πως θα μπεις σε φθινοπωρινό mood με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την υγεία και τη φυσική-πνευματική σου κατάσταση.