Καλάθι

0

0,00 €

Πανάδες προσώπου: Οδηγός πρόληψης και αντιμετώπισης


από Parapharmacie.com.cy στα Αντηλιακή Προστασία
Αύγουστος 11 2021         2 Λεπτά ανάγνωσης

Συχνά παρατηρούνται κάποιες καφεκίτρινες δυσχρωμίες στη μύτη, το πηγούνι, το μέτωπο, τα χέρια ή ακόμα και στα πόδια. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος για πανικό!

Πιθανότατα πρόκειται για πανάδες (ιατρικά γνωστές ως μελάσματα) που πέρα από την όχι και τόσο όμορφη τους εμφάνιση δεν υποδεικνύουν κάποια σοβαρότερη διαταραχή του οργανισμού σου.

Παρόλο που η όψη τους συχνά εγείρει ανησυχία, οι μελαγχρωματικές αυτές βλάβες δεν προκαλούν πόνο ή φαγούρα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μη χρειάζονται εργαστηριακή διερεύνηση. Για ποιο λόγο, όμως, εμφανίστηκαν στην επιδερμίδα σου;

Η αλήθεια είναι πως οι πανάδες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με υπεριώδεις ακτίνες και τείνουν να εμφανίζονται συχνότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν το σώμα μας μένει περισσότερη ώρα εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να διαθέτει την κατάλληλη για τον φωτότυπό μας αντιηλιακή προστασία. Κάθε φορά, λοιπόν, που ο ήλιος διαπερνά το σώμα μας σημαίνει συναγερμός στα μελανοκύτταρα του σώματός μας, τα οποία ανταποκρίνονται ευθύς με την υπερπαραγωγή μελανίνης. Αυτή η περίσσεια μελανίνης διοχετεύεται ακανόνιστα στο δέρμα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται χρωματικές ανομοιομορφίες, άλλοτε ως απλωμένες κηλίδες κι άλλοτε ως μικρά στίγματα. Πέρα από τον ήλιο, βέβαια, επιβαρυντικό ρόλο στην εμφάνιση πανάδων στο δέρμα παίζουν και η κληρονομικότητα, αλλά και οι ορμονικές διαταραχές.   

Ποιες είναι, λοιπόν, μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από αυτές;

  • Σε  ότι αφορά το επίπεδο της πρόληψης, θα μπορούσαμε να πούμε πως το Α και το Ω είναι η επαρκής και κατάλληλη προστασία από τον ήλιο. Η  επιλογή ενός αντιηλιακού με ειδικά φίλτρα και η τακτική ανανέωσή του στο σώμα και στο πρόσωπο, τα γυαλιά ηλίου, τα κατάλληλα ρούχα και φυσικά η παραμονή στην σκιά αποτελούν έναν καλό δείκτη οχύρωσης απέναντι στις πανάδες.
  • Παράλληλα, στο Parapharmacie εκτός από τα πλέον επώνυμα αντιηλιακά προϊόντα, θα βρεις και εξειδικευμένες σειρές κατά των πανάδων τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και αντιμετώπισης.
  • Ένας ενημερωμένος δερματολόγος είναι επίσης πιθανό να σου συστήσει κάποιο εξειδικευμένο προϊόν που περιέχει τοπικούς αναστολείς χρωστικών ουσιών, εκχύλισμα γλυκόριζας και βιταμίνη C.
  • Με την κατάλληλη ιατρική υπόδειξη μπορείς επίσης να αγοράσεις κάποιο δερματικά ελεγμένο απολεπιστικό προϊόν, που αμβλύνει σημαντικά το αποτέλεσμα της μελάγχρωσης στα ορατά σημεία και πιστοποιεί τη σωστή φροντίδα του σώματός σου.
    Παράλληλα με την αντιμετώπιση στο σπίτι μπορείς να επιλέξεις να ακολουθήσεις και έναν κύκλο συνεδριών με έναν επαγγελματία αισθητικό που θα εφαρμόσει στο δέρμα σου απόλυτα φιλικές, ανώδυνες και συμπληρωματικές θεραπείες, όπως ακτινοθεραπεία με λέιζερ ή πήλινγκ με οξέα και βιταμίνη C.

Στην περίπτωση των μελασμάτων, η έγκαιρη αντιμετώπιση εξασφαλίζει και την καλύτερη αποκατάσταση. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να αναλαμβάνουμε δράση ακόμα κι αν τα στίγματα που παρατηρούμε στο δέρμα μας είναι μικρά. Όσο περισσότερο ενεργοποιούνται οι χρωστικές του δέρματος, τόσο ταχύτερα θα εξαπλωθούν στην επιδερμίδα μας αυτά τα ανεπαίσθητα σημαδάκια.


Στο Parapharmacie σε περιμένουν δεκάδες προϊόντα ομορφιάς που βοηθούν στην αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη των πανάδων, φροντίζοντας την υγεία της επιδερμίδας σου και εξασφαλίζοντας πως θα παραμείνει όμορφη και λαμπερή!