Καλάθι

0

0,00 €

Πείτε Αντίο Μια Και Καλή Στις Ψείρες - 5 Χρήσιμες Συμβουλές


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Σεπτέμβριος 10 2020         2 Λεπτά ανάγνωσης

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών και μαζί με τις ομορφιές του φέρνει και μερικές έγνοιες, ειδικά για τους γονείς που ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μία από αυτές – ίσως η πλέον ενοχλητική – είναι οι περιβόητες ψείρες!

Παρότι δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, η ταλαιπωρία που περιλαμβάνει η εξόντωσή τους, τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά αποτελεί από μόνη της αρκετά ισχυρό κίνητρο για να λάβετε τα μέτρα σας.

Εξάλλου, όπως θα δείτε, μπορείτε να πείτε αντίο στις ψείρες μια και καλή με τους ακόλουθους 5 απλούς και δοκιμασμένους τρόπους…

  1. Καθένας… τα Δικά του!

Καθιερώστε τον εξής κανόνα – και μάθετε στα παιδιά σας να τον τηρούν αυστηρά: οτιδήποτε έχει να κάνει με τα μαλλιά για λόγους υγιεινής, δεν το δανείζουμε, ούτε το δανειζόμαστε! Από χτένες, βούρτσες, κορδέλες, και κοκαλάκια, μέχρι καπέλα, σκούφους, κασκόλ και μπαντάνες, χρησιμοποιούμε αυστηρά τα δικά μας και δεν τα δανείζουμε σε τρίτους· αν αναγκαστούμε να το κάνουμε, δεν τα χρησιμοποιούμε προτού τα πλύνουμε σε ζεστό νερό.

Αυτό πρέπει να ισχύει και για τα παιδιά μέσα στην οικογένεια – καθένα τα δικά του! Με τον τρόπο, αν ένα παιδί κολλήσει ψείρες θα περιορίσετε την πιθανότητα να κολλήσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Στο parapharmacie θα βρείτε μεγάλη ποικίλια και όμορφα σχέδια σε βούρτσες μαλλιών. Δες περισσότερα εδώ. ΕΔΩ

  1. Αποφύγετε τη Στενή Επαφή… για Έναν Ακόμη Λόγο

Αν και ο κορονοϊός μάς έμαθε να κρατάμε κάποιες αποστάσεις, καλό είναι τα παιδιά να θυμούνται πως, το φθινόπωρο, στο σχολείο, πρέπει ούτως ή άλλως να αποφεύγουν να φέρνουν τα μαλλιά τους σε άμεση επαφή με τα μαλλιά άλλων παιδιών. Να θυμάστε πως οι ψείρες δεν πηδούν, ούτε πετούν – μετακινούνται περπατώντας και κολλούν στις τρίχες. Συνεπώς, η διατήρηση αποστάσεων είναι εξαιρετική προστασία. 

  1. Το Φθινόπωρο η Αλογοουρά είναι… Must

Ζητήστε από τα κορίτσια σας να πιάνουν αλογοουρά τα μαλλιά τους το φθινόπωρο, ειδικά τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο. Όσο πιο μαζεμένα είναι τα μαλλιά, τόσο πιο δύσκολο είναι για τις  ψείρες να κολλήσουν σε αυτά. 

  1. Προσέχουμε Πού Ξαπλώνουμε

Βοηθήστε τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να μην ξαπλώνουν σε χαλιά ή ξένα κρεβάτια όταν βρίσκονται σε άλλα σπίτια. Οι λόγοι… ευνόητοι!

  1. Χρησιμοποιήστε Προληπτικά Αντιφθειρικά Προϊόντα

Αν έχουμε δει κάτι μέχρι τώρα, είναι πως δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία από την πρόληψη. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης κατά της ψείρας είναι οι αντιφθειρικές λοσιόν – σκευάσματα σε μορφή σπρέι που απλώνουν εύκολα στα μαλλιά των παιδιών χωρίς να τα λαδώνουν προστατεύοντάς τα από τις ψείρες για τουλάχιστον 48 ώρες!

Ένα προϊόν πρόληψης κατά των ψειρών είναι λοιπόν ένα ακόμα μέτρο προστασίας που θα κρατήσει μακριά από τα μαλλιά των μικρών μας φίλων, ειδικά με το ξεκίνημα των σχολείων, τους ανεπιθύμητους επισκέπτες!

Στο ανανεωμένο e-shop της Parapharmacie μπορείτε να βρείτε μια πλήρη γκάμα από εξαιρετικά αντιφθειρικά προϊόντα – τόσο για πρόληψη όσο και για… θεραπεία.