Καλάθι

0

0,00 €

Γυμναστική Πρόσωπου: Ασκήσεις ανάλογα με την ανάγκη


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Μαΐος 28 2019         4 Λεπτά ανάγνωσης

Τα αποτελέσματα μπορεί να μοιάζουν ακόμα και με φυσικό λίφτινγκ. Πώς να μην μας αρέσει;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετική είναι η γυμναστική για το σώμα μας. Αλλά τι γίνεται με το πρόσωπό μας; Μασάζ προσώπου, κάνε στην άκρη! Έρχεται η γυμναστική προσώπου, που συνδυάζει τις τεχνικές μασάζ με την πιεσοθεραπεία και την εκγύμναση ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και τονώνοντας τους μύες. 
Στα αποτελέσματά της περιλαμβάνονται η λαμπερή επιδερμίδα, τα σμιλεμένα χαρακτηριστικά, και το φυσικό λίφτινγκ. Να πώς θα την εντάξετε στο πρόγραμμα ομορφιάς σας.

Όπως ισχύει και για την προπόνηση στο γυμναστήριο, η γυμναστική προσώπου ενισχύει την κυκλοφορία βοηθώντας στην παροχή των θρεπτικών συστατικών και στην οξυγόνωση της επιδερμίδας. 

Σε συνδυασμό με μασάζ, η γυμναστική προσώπου μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σημαντικότατη παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ελαστικότητας και του σφρίγους για πρόσωπο πιο σφριγηλό, με πιο νεανική όψη. Επιπλέον, η τόνωση των 43 μυών του προσώπου έχει ως αποτέλεσμα το περίφημο «φυσικό λίφτινγκ» που πολλές γυναίκες έχουν κάνει πράξη, συμπεριλαμβανομένης της Meghan Markle. 

Ένα πρόγραμμα εκγύμνασης προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος, ενώ η γκουρού της γιόγκα προσώπου αναφέρει και την υγιέστερη επιδερμίδα ως ένα ακόμα όφελος. Το καλύτερο δε είναι ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά στο σπίτι, μέσα σε λίγα λεπτά. Να πώς.

Λείανση ρυτίδων στο μεσόφρυο

Χρήσιμη πληροφορία: Η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια είναι σημείο πίεσης για την επανεξισορρόπηση της ενέργειας στο πρόσωπο. Το μασάζ στο μέτωπο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, προλαμβάνοντας και μειώνοντας τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια.

1. Τοποθετήστε τον δείκτη σας ανάμεσα στα φρύδια και πιέστε απαλά. Κλείστε τα μάτια και πάρτε μια βαθιά ανάσα για να χαλαρώσετε. Έπειτα, κάντε απαλό μασάζ πρώτα προς τη μια κατεύθυνση και μετά προς την άλλη.

2. Σύρετε τον δείκτη σας προς το μέτωπο, ασκώντας ελαφριά πίεση. Έπειτα, επαναλάβετε με τον δείκτη του άλλου σας χεριού.

3. Σύρετε τους δείκτες σας κατά μήκος των φρυδιών, από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Κάντε το ίδιο κατά μήκος του κέντρου του μετώπου, και στη συνέχεια κατά μήκος της κορυφής του μετώπου.

Ενίσχυση λάμψης

Χρήσιμη πληροφορία: Τα ελαφρά χτυπηματάκια και το χάιδεμα ενισχύουν την κυκλοφορία και λειαίνουν την επιδερμίδα, χαρίζοντας αξιοζήλευτη λάμψη.

1.     Με τους δείκτες σας, χαϊδέψτε το μέτωπο προς τα πάνω και προς τα έξω.

2.     Ξεκινώντας από το σημείο ανάμεσα στα φρύδια, και προχωρώντας προς τα κάτω, χαϊδέψτε την περιοχή κάτω από τα μάτια, από την εσωτερική γωνία προς τα έξω.

3.     Τσιμπήστε τα μάγουλά σας ξεκινώντας από το επίπεδο της μύτης και δουλεύοντας προς το πηγούνι, έπειτα προς τους κροτάφους και μέχρι τα ζυγωματικά.

4.     Χρησιμοποιώντας τον δείκτη και τον μέσο, σύρετε σταθερά προς τα πάνω, κατά μήκος των ρινοπαρειακών πτυχώσεων που εκτείνονται από τη μύτη ως τις γωνίες του στόματος.

5.     Τσιμπήστε κατά μήκος της γνάθου, από το πηγούνι προς τους λοβούς των αυτιών. Έπειτα, σύρετε τους αντίχειρές σας κάτω από τη γνάθο, από το πηγούνι προς τα αυτιά.

Κάντε ελαφρά χτυπηματάκια με τα δάχτυλά σας σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Στη συνέχεια, τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους, τοποθετήστε πάνω από τα μάτια και χαλαρώστε το πρόσωπό σας.

Μείωση μαύρων κύκλων

Χρήσιμη πληροφορία: Οι συρτές κινήσεις κάτω από τα μάτια ευνοούν τη λεμφική αποσυμφόρηση μειώνοντας τους μαύρους κύκλους. Επίσης, η ενδυνάμωση των μυών γύρω από τα μάτια μειώνει το πρήξιμο.

1.     Με τους δείκτες σας, κάντε απαλά χτυπήματα στην περιοχή κάτω από τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα, έπειτα σύρετε τους δείκτες σας κάτω από τα μάτια και προς τα έξω.

2.     Κρατώντας τους δυο σας δείκτες κάτω από κάθε μάτι, σχηματίστε ένα ‘O’ με το στόμα σας, κοιτάξτε προς τα πάνω, και ανοιγοκλείστε τα βλέφαρά σας για 30 δευτερόλεπτα.

3.     Τοποθετώντας το ένα σας χέρι στο μέτωπο, με συνεχείς κινήσεις κινήστε τα μάτια σας πάνω-κάτω και έπειτα δεξιά-αριστερά.

Μείωση ρυτίδων χαμόγελου

Χρήσιμη πληροφορία: Το σχήμα ‘O’ τονώνει τους μύες γύρω από το στόμα και τη γνάθο, ενώ επίσης ενισχύει το κολλαγόνο και την κυκλοφορία. Η ενδυνάμωση των μυών γύρω από το στόμα συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει τις λεπτές γραμμές.

1.     Σχηματίστε ένα ‘O’ με το στόμα σας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας τους δείκτες σας, ταμπονάρετε ελαφρά προς τα πάνω, από τη γραμμή της γνάθου μέχρι τη μύτη.

2.     Τοποθετήστε τους μέσους σας στην εσωτερική γωνία των φρυδιών και τους δείκτες σας στην εξωτερική γωνία των ματιών, σχηματίζοντας ένα ‘V’. Έπειτα, κοιτάξτε ψηλά και μισοκλείστε τα μάτια, μέχρι να αρχίσετε να νοιώθετε τους μύες να πάλλονται.

3.     Με την ίδια στάση, κλείστε τα μάτια σας με δύναμη, μέχρι να νοιώσετε τους μύες να πάλλονται.

4.     Κάντε απαλά χτυπήματα κυκλικά γύρω από τα μάτια με τους δείκτες σας, και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Φροντίδα μετά τη γυμναστική

Το Liftactiv Collagen Specialist παρέχει στην επιδερμίδα πεπτίδια –μικρά κλάσματα πρωτεϊνών–, τα οποία στοχεύουν συγκεκριμένα σημάδια γήρανσης που προκαλούνται από την απώλεια του κολλαγόνου στο δέρμα: ρυτίδες, χαλάρωση, απώλεια σφριγηλότητας και τόνωσης.

Πηγές:

1. http://www.faceyogaexpert.com/about-face-yoga
2. Danielle Collins, https://www.youtube.com/watch?v=n9JsV_LWC6o
3. Danielle Collins, https://www.youtube.com/watch?v=TbWnMDvoQGk
4. Danielle Collins, https://www.youtube.com/watch?v=6iQgKHUJBtY
5. Danielle Collins, https://www.youtube.com/watch?v=SnudnEop8JU

Πηγή:  vichy.gr