Καλάθι

0

0,00 €

Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι!


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Ιούλιος 2 2020         1 Λεπτά ανάγνωσης

Το καλοκαίρι χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην προστασία των μαλλιών μας, για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα μαλλιά μας εκτίθενται σε εξωτερικές επιθέσεις που προκαλούν φθορά, κάνοντάς τα να φαίνονται θαμπά, αφυδατωμένα και άτονα. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, τα αφυδατώνουν και τα αποχρωματίζουν με αποτέλεσμα να δείχνουν άτονα και ταλαιπωρημένα. Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας λοιπόν υγιή και αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να τα περιποιηθούμε και να τα προστατεύσουμε πριν από κάθε έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα!

Μην παραλείπετε το αντιηλιακό για τα μαλλιά

Ψεκάστε τα μαλλιά σας με ένα αντιηλιακό σπρέι μαλλιών ή ένα οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει UV φίλτρα. Τα αντιηλιακά προϊόντα μαλλιών δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα, που τη θωρακίζει απέναντι στις βλαβερές ακτίνες όπως ακριβώς κάνει το αντιηλιακό για το δέρμα.

Extra tip: Το καπέλο, το μαντήλι ή τη μπαντάνα, εκτός από στυλ προσφέρουν μια επιπλέον προστασία, ενάντια στον ήλιο που αλλοιώνει το χρώμα και στον αέρα που τα αφυδατώνει.

Για το λούσιμο επιλέξτε ένα ενυδατικό σαμπουάν για μετά τον ήλιο

Τα σαμπουάν αυτά είναι αρκετά απαλά στη σύστασή τους για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς να προκαλούν λιπαρότητα. Είναι εμπλουτισμένα με ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να αναπληρώνουν άμεσα την υγρασία που χάνεται κατά την έκθεση στον ήλιο.

Στο parapharmacie μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία από σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής, για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες των δικών σου μαλλιών.

Σφραγίστε την υγρασία και ενυδατώστε τα μαλλιά σας.

Η ξηρότητα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι του καλοκαιριού. Χρειάζεστε όλη την ενυδάτωση που μπορείτε να εξασφαλίσετε. Ακολουθήστε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ενυδάτωσης με μια καλή μάσκα μαλλιών και ένα conditioner που θρέφει, επανορθώνει και αναδομεί σε βάθος τα ξηρά και κατεστραμμένα από τον ήλιο μαλλιά.

Περιορίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση εργαλείων styling που λειτουργούν με θερμότητα.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών καλό θα ήταν το στέγνωμα των μαλλιών να γίνεται με φυσικό τρόπο αποφεύγοντας το πιστολάκι. Τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο ηρεμούν και κλειδώνουν επιπλέον υγρασία.

 

Στο parapharmacie θα βρείτε προϊόντα styling για να κάνετε εύκολα καλοκαιρινά και απλά χτενίσματα (πχ. μπούκλες με αφρό κ.α.) για μια άψογη, επιμελώς ατιμέλητη εμφάνιση στο νησί!