Καλάθι

0

0,00 €

Σκασμένα χείλη; Πώς θα τα ενυδατώσετε


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Οκτώβριος 5 2018         1 Λεπτά ανάγνωσης

Σκασμένα χείλη; Πώς θα τα ενυδατώσετε.

Όλες το έχουμε ζήσει: χειμώνας, κρύο και ξεραμένα, σκασμένα χείλη που πονούν και τσούζουν. Γιατί αν υπάρχει ένα σημείο του προσώπου μας που υποφέρει περισσότερο, ειδικά το καλοκαίρι ή το χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι ακραίες, αυτό είναι το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα που καλύπτει τα χείλη μας. Μάλιστα, πολλές φορές νομίζουμε ότι βάζοντας κραγιόν καλύπτουμε το πρόβλημα, αλλά μάλλον το επιτείνουμε περισσότερο.

Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές για σωστά ενυδατωμένα χείλη; 

- Το χειμώνα που το δέρμα χάνει υγρασία είναι σημαντικό να προμηθευτείτε τα σωστά ενυδατικά προϊόντα για τα χείλη και να τα χρησιμοποιείτε όποτε τα νιώθετε ξεραμένα. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα lip balms; Είναι αυτά που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ, Centella Asiatica και βιταμίνη Ε και  τα οποία καταπολεμούν την ξηρότητα και καταπραΰνουν, θρέφοντας, ενυδατώνοντας και προστατεύοντας τα αφυδατωμένα και σκασμένα χείλη.

- Όταν νιώθετε ξεραμένα τα χείλη σας μην τα γλείφετε, διότι θα έχετε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς το σάλιο δεν τα ενυδατώνει αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα. Ούτε φυσικά να τα δαγκώνετε καθώς έτσι δημιουργείτε πληγές που θα είναι πιο χρονοβόρο να επουλωθούν.

- Επιπλέον, μην υπερβάλλετε με την απολέπιση των σκασμένων χειλιών (μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή ένα πετσετάκι, αρκούν).

- Στιγμιαία ενυδάτωση για τα σκασμένα χείλη σας μπορείτε να πετύχετε και με ένα φακελάκι πράσινο τσάι. Πώς; Τοποθετήστε το χρησιμοποιημένο, νωπό φακελάκι από πράσινο τσάι πάνω στα χείλη σας και πιέστε ελαφρά σε όλη την επιφάνειά τους για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το, χωρίς να χρειάζεται να ξεβγάλετε τα χείλη σας. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε καθημερινά αυτή τη  διαδικασία, ώστε να αυξήσετε την υγρασία στα χείλη σας και να τα ενυδατώσετε σε βάθος

Lip Butters & Lip Balms

Πηγή: Vichy.gr