Καλάθι

0

0,00 €

Τριχόπτωση το Φθινόπωρο και Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρεις!


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Σεπτέμβριος 5 2019         2 Λεπτά ανάγνωσης

Το φθινόπωρο μας χτύπησε γλυκά την πόρτα – με όλα τα παρελκόμενά του: λίγο περισσότερη δροσιά, λίγο αεράκι, λίγη υγρασία και… λίγο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία των μαλλιών μας.

Είναι αλήθεια ότι το φθινόπωρο έχει συσχετιστεί επανειλημμένα με την εποχιακή τριχόπτωση. Σε ποιο βαθμό όμως ισχύουν όντως τα όσα λέγονται και, το κυριότερο, τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών μας;

Ανακαλύψτε το, διαβάζοντας παρακάτω! 

Τι Πραγματικά Ισχύει για την Τριχόπτωση

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως η τριχόπτωση είναι σε κάποιο βαθμό μια απολύτως φυσική και υγιής αντίδραση του οργανισμού. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να χάνει 100 με 150 τρίχες κάθε μέρα δίχως αυτό να θεωρείται παθολογικής μορφής τριχόπτωση. Εξάλλου, το ποσοστό αυτό είναι μηδαμινό μπροστά στις 100.000 περίπου τρίχες που συναποτελούν το τριχωτό της κεφαλής μας.

Η τριχόπτωση σχετίζεται με διάφορους παράγοντες, όπως το φύλο και η ηλικία. Όσο νεότερο το δέρμα, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα αντικαθίσταται η κάθε τρίχα από μια νέα, ενώ και οι ίδιες οι τρίχες παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή και ελαστικότητα. Σημαντική συμβολή στην τριχόπτωση έχουν βέβαια και άλλοι οργανικοί παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, διάφορες ορμόνες κτλ.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το κλίμα στο οποίο ζει το κάθε άτομο. Στοιχεία όπως η υγρασία, οι απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας και η ξηρότητα του περιβάλλοντος επηρεάζουν τον βαθμό τριχόπτωσης και την αναπλήρωση των τριχών. Μιας και το φθινόπωρο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες μεταπτώσεις στη θερμοκρασία και μεγαλύτερη υγρασία, συχνά παρατηρούμε μια πιο έντονη τριχόπτωση στα μαλλιά μας.

Τι Μπορείτε να Κάνετε

Να θυμάστε πως η τριχόπτωση είναι φαινόμενο που επηρεάζεται μακροπρόθεσμα από τις επιλογές και τις ενέργειές μας. Με άλλα λόγια, θα ήταν άσοφο να πάρουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης όταν την παρατηρήσουμε στα μαλλιά μας. Η πρόληψη είναι πάντοτε προτιμότερη της θεραπείας.

Μιας και το φθινόπωρο μόλις ξεκίνησε, πάρτε από τώρα τα μέτρα σας, ξεκινώντας από τη διατροφή σας. Εξάλλου, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως η τρίχα αποτελεί τμήμα του σώματός μας και επηρεάζεται κι αυτή εξίσου έντονα από τις διατροφικές μας συνήθειες.

Υπάρχουν συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για υγιή, γερά μαλλιά, με κυριότερα τον σίδηρο και την κερατίνη που είναι μία πρωτεΐνη η οποία είναι το Α και το Ω για την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών μας.

Περιλάβετε, λοιπόν, στο διαιτολόγιό σας άπαχο κρέας και ψάρια, ασπράδια αυγού, τυριά με χαμηλά λιπαρά, καθώς και σπανάκι και σόγια. Μπορείτε, επίσης, να λαμβάνετε τακτικά και συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνη Β και C (που εξασφαλίζει την κατάλληλη απορρόφηση του σιδήρου), ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Εννοείται πως πολλά από αυτά τα στοιχεία μπορείτε να τα λαμβάνετε και φυσικά, μέσω χυμών, φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών.

Δοκιμάστε επίσης και θεραπείες κολλαγόνου και άλλες αγωγές που συμβάλλουν στην υγεία των φλεβών του τριχωτού της κεφαλής και των θυλάκων της τρίχας. Υπάρχουν, επίσης, στοχευμένες αγωγές ενδυνάμωσης της τρίχας, καθώς και αντιμετώπισης της γυναικείας αλλά και της ανδρικής τριχόπτωσης που, όταν εφαρμόζονται σωστά, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δείτε τη νέα σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών του Parapharmacie, αλλά και εξειδικευμένες αγωγές αντιμετώπισης της ανδρικής τριχόπτωσης!