Καλάθι

0

0,00 €

Βιταμίνη C και Εχινάκεια: Σύμμαχοι στην Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Οκτώβριος 9 2019         1 Λεπτά ανάγνωσης

Το φθινόπωρο και κατά συνέπεια και η περίοδος έξαρσης του κρυολογήματος έφτασε.

Είναι λοιπόν σημαντικό να κοιμόμαστε καλά, να τρώμε υγιεινά και να είμαστε σωματικά δραστήριοι για να διατηρούμε το ανοσοποιητικό μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η πλειάδα πληροφοριών που διατίθεται από διάφορα μέσα, όπως το διαδίκτυο, μας επιτρέπει να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα πια σχετικά με βιταμίνες και προϊόντα που θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού μας.

Σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε σε δύο: την εχινάκεια και την βιταμίνη C.

Βιταμίνη C: η «δημοφιλής»

H βιταμίνη C ήταν και θα είναι η δημοφιλέστερη ανάμεσα στις βιταμίνες, και δικαιολογημένα αφού επιδρά θετικά σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού.

Φυσικό αντιοξειδωτικό: η βιταμίνη C δρα αποτελεσματικά κατά των ελεύθερων ριζών, οι οποίες δεν είναι και τόσο φιλικές προς στον οργανισμό μας.

Αντίγηραντική δράση:  Υπεύθυνη για τη σύνθεση του κολλαγόνου στην επιδερμίδα μας, η βιταμίνη C χαρίζει ομορφιά, αλλά και προστατεύει από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού: Αναμφίβολα, η πρόσληψη αυξημένης ποσότητας από τη συγκεκριμένη βιταμίνη επιφέρει μια σειρά από οφέλη στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, το καθιστά πιο αποτελεσματικό, επισπεύδοντας έτσι την ανάρρωση μας.

Η βιταμίνη C συναντάται σε διάφορα φρούτα και λαχανικά όπως φράουλες και πορτοκάλια.

Ωστόσο, πολλές είναι οι φορές που συνιστάται η πρόσληψή της μέσα από συμπληρώματα διατροφής, ειδικά σε περιόδους που είμαστε αγχωμένοι ή δεν είμαστε προσεκτικοί με τη διατροφή μας.

Στη σελίδα του ParapharmacieCY Συμπληρώματα Διατροφής-Βιταμίνες  μπορείτε να βρείτε τα πιο γνωστά και αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής σε μοναδικά χαμηλές τιμές και σε προσφορά.

Εχινάκεια: ένα βότανο που αξίζει την προσοχή μας

Η εχινάκεια έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, προτιμά φυτικά προϊόντα.

Πως λειτουργεί; H εχινάκεια ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας, διεγείροντας την παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων τα οποία είναι υπεύθυνα για την εξολόθρευση των εισβολέων στο σώμα μας. Γι’ αυτό, συχνά ενδείκνυται για την προφύλαξη κατά του κρυολογήματος, αλλά και σε άλλες πολλές περιπτώσεις. Μόνο μερικές εβδομάδες χρήσης της είναι ικανές να βελτιώσουν την υγεία μας.

Εχινάκεια και βιταμίνη C: Οι επιστήμονες συστήνουν τη λήψη συμπληρωμάτων τα οποία περιέχουν ένα συνδυασμό εχινάκειας και βιταμίνης C, αφού η μία έχει τονωτική επίδραση στις ιδιότητες της άλλης.

Περισσότερα πληροφορίες και προϊόντα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας μπορείτε να βρείτε να βρείτε εδώ.