Καλάθι

0

0,00 €

Κρύο & Ενυδάτωση – Όσα Πρέπει να Ξέρετε


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Νοέμβριος 5 2019         3 Λεπτά ανάγνωσης

Ίσως έχετε ακούσει κι εσείς πως το κρύο «σφίγγει το δέρμα» και του χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα, στην πραγματικότητα όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και οι απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, ξηραίνουν την επιδερμίδα, κάνοντας τη να δείχνει ταλαιπωρημένη, ιδιαίτερα γύρω από το στόμα και τη μύτη.

Η λύση; Η βαθιά, κατάλληλη ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ανακαλύψτε παρακάτω ορισμένους απλούς τρόπους δερματικής ενυδάτωσης, που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε αποτελεσματικά το δέρμα σας από τα κρύα του χειμώνα!

Βιταμίνη Ε – Η Πεμπτουσία της Ενυδάτωσης

Η βιταμίνη Ε είναι το αντίδοτο του δέρματος ενάντια στη βλαπτική δράση των περίφημων ελεύθερων ριζών, μία εκ των οποίων είναι η ξηρότητα και η πρόωρη γήρανση. Είναι σημαντικό, λοιπόν, όχι μόνο να φροντίζετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, αλλά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης δέρματος που την περιλαμβάνουν στη σύνθεσή της.

Σωστή Ενυδάτωση για… Ξηρές Επιδερμίδες

Η ξηρή επιδερμίδα έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπίδια, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες, εμφανίζοντας πολύ ευκολότερα ρυτίδες και σημάδια χαλάρωσης.

Για την ενυδάτωση μιας ξηρής επιδερμίδας χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης με κρεμώδη σύνθεση, που έχουν την ικανότητα να διατηρούν το νερό στα χαμηλότερα στρώματα της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της έτσι ελαστικότητα, απαλή υφή και δροσερή όψη.

Ωστόσο, είναι καλό να θυμάστε πως, ακόμα κι αν ένα σκεύασμα αν δείχνει πλούσιο και κρεμώδες, δεν θα απορροφηθεί σωστά αν δεν έχει τα κατάλληλα συστατικά στη σύνθεσή του, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κηραμίδια (έλαια απαραίτητα για τη συγκράτηση της υγρασίας στο εσωτερικό του δέρματος). Συνεπώς, είναι πιθανό να χρειαστεί και κάποιο serum για τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Να θυμάστε, επίσης, πως οι καλλυντικές ουσίες απορροφώνται καλύτερα τη νύχτα παρά τη μέρα. Επιλέξτε, λοιπόν, μια καλής ποιότητας κρέμα νυκτός, τη δράση της οποίας μπορείτε να ενισχύετε μια–δυο φορές την εβδομάδα με μια μάσκα περιποίησης δέρματος. 

Σωστή Ενυδάτωση για… Λιπαρές Επιδερμίδες

Αν νομίζετε πως η λιπαρή επιδερμίδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ενυδάτωση, είστε γελασμένοι! Η σμηγματόρροια στην πραγματικότητα είναι συχνό σύμπτωμα μιας διψασμένης επιδερμίδας. Απλά επιλέξτε προϊόντα με ειδική σύνθεση για λιπαρές επιδερμίδες, ώστε να ρυθμίζουν κατάλληλα την παραγωγή σμήγματος.

Αποφύγετε κρέμες με υπερβολικά βαριά και κρεμώδη σύνθεση, καθώς φράζουν τους πόρους και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει σωστά. Προϊόντα serum ή τύπου emulsion, τζελ, ή fluid είναι ό,τι πρέπει για την επιδερμίδα σας, καθώς η σύνθεσή τους περιέχει συστατικά που ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος και μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης μαύρων στιγμάτων.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν τις παραξενιές τους: πολλές από αυτές εμφανίζουν ξηρότητα σε κάποια σημεία του σώματος, ιδιαίτερα στα μάγουλα. Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ιδιαίτερες ανάγκες και χαρακτηριστικά και να του προσφέρετε εξατομικευμένη περιποίηση, την κατάλληλη για κάθε περιοχή.

Η Apivita Aqua Beelicious είναι μία σούπερ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ σειρά προσώπου που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αισθήσεων!

Η σειρά Aqua Beelicious έχει ελαφριές υφές που απορροφούνται άμεσα χωρίς σιλικόνες. Έχει διακριτικό, φρέσκο, λουλουδένιο άρωμα, αναζωογονητική δράση και ένα πανίσχυρο ενυδατικό εκχύλισμα.

Ανακάλυψέ την εδώ

Ενυδάτωση στα Χείλη 

Η επιδερμίδα των χειλιών είναι εξαιρετικά λεπτή, γι’ αυτό και χρειάζεται συχνά, ίσως και πολλές φορές την ίδια μέρα, μια λεπτή στρώση Lip Balm με αντηλιακά φίλτρα.

Προτού ξαπλώσετε, δοκιμάστε να απλώσετε στα χείλη σας μια στρώση κρέμας νυκτός για μερικά λεπτά, απομακρύνοντας στη συνέχεια την ποσότητα που δεν έχει απορροφηθεί με ένα βαμβάκι.

Προσοχή στο Ντους!

Αποφύγετε τη χρήση πολύ ζεστού νερού για πολλή ώρα στο ντους, καθώς προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα. Αμέσως μόλις σκουπιστείτε, χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα στο σώμα και τα χέρια σας. Εννοείται, φυσικά, πως τα χέρια σας θα χρειαστούν κρέμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Parapharmacie.com.cy και ανακαλύψτε τα καλύτερα προϊόντα ενυδάτωσης της επιδερμίδας!